Image

187 nya studentbostäder i Björkhagen

Bygg/Arkitektur SSSB, Stockholms Studentbostäder, bygger 187 studentbostäder i Björkhagen.
Publicerad den 8 Maj 2017
SSSB bygger nytt i Björkhagen. Bild: White
SSSB bygger nytt i Björkhagen.

Stockholms stads stadsbyggnadsnämnd har godkänt Stockholms studentbostäders detaljplan som möjliggör 187 nya efterfrågade studentbostäder i ett attraktivt läge.

- Efter fler års detaljplanearbete känns det mycket bra att nu kunna påbörja planeringen för byggandet av dessa studentbostäder, säger Ingrid Gyllfors, vd för Stockholms studentbostäder.

Stockholm studentbostäder har sedan 2010 tillsammans med Stockholms stads stadsbyggnadskontor arbetat med framtagandet av en ny detaljplan. Syftet är att möjliggöra en komplettering av befintlig bebyggelse vid Simrishamnsvägen och Understenvägen i Björkhagen med cirka 190 studentlägenheter.

- Gestaltning av fastigheten ska bygga vidare på bebyggelsestrukturen i Björkhagen med lamellhus i dalen och punkthus på höjden med natur nära inpå bebyggelsen, säger Mattias Carrass, Projekt- och affärsutvecklingsansvarig Stockholms studentbostäder.

Efter antagandet av detaljplanen går projektet nu vidare in i bygglovsfasen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige