Image

1 400 ansökningar på en vecka

BOSTÄDER Intresset är stort för Wallenstams nybyggnation av hyresrätter i Högsbo. Under en vecka i juni inkom drygt 1 400 ansökningar via Boplats Göteborg till det första av de tre hus som Wallenstam bygger på Högsbogatan, vilket innebär cirka sjuttio intresseanmälningar per lägenhet.
Publicerad den 15 September 2009

Husen byggs i etapper och just nu pågår uthyrningsprocessen för det första huset. Inflyttning är planerad till i början av december. De andra två husen planeras bli färdigställda i början av 2010.

- Vi har inga planer på att minska vår nyproduktionstakt, bostadsbristen i våra storstadsregioner är extrem. Att bygga nya hem och tillföra fler hyresrätter är för oss både stort och viktigt, vår ambition är att bygga 2 500 lägenheter till och med 2012, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Wallenstams lägenheter i Högsbo byggs med fokus på energieffektivitet. Hyresgästerna kommer själva att kunna påverka förbrukningen och därmed även kostnaden för vatten och el tack vare individuell mätning. Tjocka betongväggar, bergvärme och en värmetrög stomme bidrar till att minimera energiåtgången.

– Vi bygger energieffektivt och har över sextio års erfarenhet av att utveckla och bygga attraktiva hus och områden, säger Hans Wallenstam.

Wallenstams hundra lägenheter i Högsbo kommer att vara mellan 34 och 122 kvadratmeter. Cirka 70 procent av lägenheterna förmedlas via Boplats Göteborg, resterande lägenheter erbjuds till Wallenstams befintliga hyresgäster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige