Image

1 000 bostäder planeras i Sölvesborg

Bygg/Arkitektur De närmaste åren finns planer för att bygga mer än 1 000 nya bostäder i Sölvesborg.
Publicerad den 25 Februari 2013

I Ljungaviken skapas det just nu en helt ny stadsdel som fullt utbyggt kommer att omfatta ungefär 600 bostäder. I Siretorp, strax öster om Sölvesborg, finns en färdig detaljplan för 64 friliggande villor. Och nu ska den gamla siloanläggningen i hamnen rivas och ersättas av 400 lägenheter, butiker, konferenshotell och en marina.

- Sölvesborg är idag en tillväxtkommun. Nya bostäder och förbättrade kommunikationer kommer att öka Sölvesborgs attraktionskraft ytterligare. Det skapas nya arbetstillfällen i kommunen och samtidigt blir det lättare att pendla om man har sin arbetsplats i en annan kommun, säger kommunalråd Heléne Björklund.

En planritning har tagits fram för innerhamnen i Sölvesborg som ska leda till en fastställd detaljplan inom det närmaste året. Siloanläggningarna som står i innerhamnen rivs och ersätts av 400 lägenheter, ett konferenshotell, en marina med plats för 100 båtar samt butiker.

Solixx Utvecklings AB står bakom projektet och byggstarten är planerad till 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige