Image
Två matgrossister flyttar in i Wihlborgsfastigheten Rubinen 1 i Helsingborg.
Två matgrossister flyttar in i Wihlborgsfastigheten Rubinen 1 i Helsingborg. Bild: Felix Gerlach

Wihlborgs tecknar nya avtal i Helsingborg

Uthyrning Växande Helsingborgsföretaget Svensk Foodservice flyttar den 1 november in i Rubinen 1 på Väla södra i Helsingborg. Samtidigt flyttar frukt- och grönsaksföretaget GGB Fruit in i samma fastighet, vilket innebär en total uthyrning om cirka 2 400 kvadratmeter.
Publicerad den 20 September 2023

Svensk Foodservice är en grossist inom HoReCa (hotell, restaurang och catering) och erbjuder frukt, grönsaker och mejerivaror. Avtalet omfattar 1 630 kvm och sex år.

GGB Fruit importerar frukt och grönsaker och levererar till kunder i hela Skandinavien med fokus på svenska marknaden. Avtalet omfattar 740 kvm och sex år.

Taket på Rubinen 1 är försett med solceller, vilket innebär fördelar för företagen som har både kylda och frysta ytor.
– Svensk Foodservice är i ett expansivt skede där vi utökar och utvecklar vårt sortiment tillsammans med våra kunder. Vi ser fram emot att flytta in i de nya lokalerna, säger Thiru Navaratnam, marknadschef på Svensk Foodservice.
– Väla södra är ett eftertraktat område i Helsingborg med goda kommunikationer och ett brett utbud av service alldeles i närheten. Fastigheten har hög standard och erbjuder bra möjligheter att kombinera kontor, butikslokal, lager och produktion beroende på behov. Det är roligt att kunna välkomna två nya, spännande företag hit, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige