Image

Wihlborgs köper för 68 miljoner

Transaktioner Wihlborgs fortsätter att växa i Fosie och förvärvar 28 000 kvadratmeter tomt med en byggnad på 6 800 kvadratmeter. Köpeskillingen är 68 miljoner kronor.
Publicerad den 14 November 2011

Genom en bolagsaffär har Wihlborgs förvärvat fastigheten Spännbucklan 9 i Fosie.
Tomtarealen är på cirka 28 000 kvadratmeter och byggnaden innehåller 6 800 kvadratmeter effektivt höglager och kontor. Fastigheten är fullt uthyrd till Scandinavian Cosmetics AB på ett 10-årigt hyresavtal. En privatperson är säljare och tillträde sker omgående.

– Genom förvärvet stärker Wihlborgs ytterligare positionen som den dominerande fastighetsägaren i Fosie. Vi får en effektiv, modern lagerfastighet med en avkastning om cirka 8,5 procent, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter AB.

Vid en tidigare bolagsaffär ingick några fastigheter utanför Wihlborgs kärnområden. Under oktober månad har dessa avyttrats. Fastigheterna finns i Kristianstad, Tingsryd och Älmhult. De i Kristianstad och Tingsryd har redan frånträtts medan affären i Älmhult är villkorad av ett lagakraftvunnet beslut då det är kommunen som är köpare. Frånträde förväntas ske före årsskiftet. Totalt uppgår försäljningssumman för de tre fastigheterna till 13,5 miljoner kronor.

– Det känns skönt att nu lämna den sista fastigheten utanför våra huvudorter, säger Anders Jarl.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige