Image
Galleria Boulevard i Kristianstad.

Kristianstadsbyggen köper Galleria Boulevard

Bolag Från årsskiftet tar AB Kristianstadsbyggen över som ny fastighetsägare för Galleria Boulevard i centrala Kristianstad. I veckan blev köpeavtalet med Steen & Ström klart och kommunfullmäktige tog i dag de sista formella besluten för att slutföra affären.


Högskolan Kristianstad.

Nytt campus bestäms i hyresvärdsupphandling

Bygg/Arkitektur Nu ska det beslutas var högskolans nya campus i centrala Kristianstad ska ligga. Detta sker via en så kallad hyresvärdsupphandling som nu har publicerats.


Thomas Holm, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Ny hyresgäst till Härlovs handelsplats

Uthyrning Den danska butikskedjan Thansen kommer inom kort att etablera sig på Härlövs handelsplats i Kristianstad. Thansen, som specialiserar sig på att sälja reservdelar till bilar, planerar att öppna en 1 100 kvadratmeter stor butik under hösten 2023. Därmed breddar Härlöv utbudet vilket bidrar till en stark handelsmiljö i regionen.


Visionen för Östermalmspark i Kristianstad.

Skanska bygger bostäder och lokaler i Kristianstad

Bostäder Skanska har tecknat avtal med AB Kristianstadsbyggen om att bygga sex sammanbyggda flerfamiljshus med 137 lägenheter och tre lokaler i Östermalms Park, Kristianstad. Avtalet är värt cirka 380 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i första kvartalet 2023.


Granitor förvandlar tidigare golfhall till modern skola.

Granitor förvandlar tidigare golfhall till modern skola

Bygg/Arkitektur När den nya skolan Praktiska Gymnasiet Kristianstad öppnar sina dörrar efter sommarlovet, välkomnas elever, lärare och anställda in till nya skollokaler med funktionella verkstäder, stora gemensamma ytor och moderna lektionssalar.


Brinova gör strategiska uthyrningar i Kristianstad och Karlskrona.

Brinova gör strategiska uthyrningar i Kristianstad och Karlskrona

Uthyrning Brinova har i dagarna tecknat nya gröna hyresavtal med bland annat Försäkringskassan och Region Skåne.


Akka Egendom förvärvar nybyggd hyresfastighet i Kristianstad.

Akka Egendom förvärvar nybyggd hyresfastighet i Kristianstad

Transaktioner Akka Egendom har nyligen genomfört ett förvärv av 57 lägenheter i kvarteret Majoren 1, Kristianstad. Säljare är Lyckos, och tillträde sker i mars.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter växer i Kristianstad

Transaktioner K-Fastigheter förvärvar 105 lägenheter och två förskolor i centrala Kristianstad. Tillträde sker den 1 april 2022.


Intea ökar i Kristianstad.

Intea etablerar ny projekt- och förvaltningsorganisation i Kristianstad

Bolag Inteas fastighetsbestånd i södra Sverige har under de senaste åren vuxit snabbt genom flera förvärv. I området pågår även flera omfattande nybyggnadsprojekt. Med Kristianstad bedriver nu Intea förvaltnings- och projektarbete med egen organisation på sex orter i Sverige.


Klarabo, med Andreas Morfiadakis som vd, och Obos, med Anders Bolltoft som affärsutvecklare, utvecklar det gamla fängelset i Kristianstad.

Obos och Klarabo utvecklar bostäder på gamla fängelset i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Obos och Klarabo utvecklar det gamla fängelset i Kristianstad. Obos bygger 80 bostadsrätter och Klarabo 95 hyreslägenheter.


ILVA öppnar på Hörlövs handelsplats.

Svenska Handelsfastigheter hyr ut 1 900 kvadratmeter

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter tecknar ett sjuårigt hyresavtal med det danska inredningsföretaget ILVA avseende lokaler i en fastighet på Härlövs Handelsplats i Kristianstad. Avtalet gäller butiksytor om cirka 1 900 kvadratmeter med beräknad öppning 1 juli 2021.


Detaljplanen för rättscentrumet i Kristianstad har vunnit laga kraft.

Grönt ljus för rättscentrum i Kristianstad

Bygg/Arkitektur På torsdagen togs nästa steg i Inteas projekt för uppförande av nya rättscentrum i Kristianstad då detaljplanen för del av Kristianstad 4:47 m.fl. (Bangårdsområdet) vann laga kraft. I och med detta skapas de byggrätter om motsvarande cirka 40 000 kvadratmeter BTA som behövs.


Charlotta Wallman Hörlin, operativ chef på Intea, som har köpt Högskolan i Kristianstads nuvarande lokaler (i bakgrunden) och som även ska ta fram Högskolans nya.

Intea: Otypiskt förvärv och ändrade planer i Kristianstad

Transaktioner Charlotta Wallman Hörlin om Inteas tankar efter storförvärvet i Kristianstad och de ändrade planerna för Högskolans nya lokalisering.


Willys öppnar hos Brinova i Kristianstad.

Brinova tecknar nytt hyresavtal med Willys

Uthyrning Brinova tecknar hyresavtal med Willys i Kristianstad.


Per Johansson.

Brinova bygger padelhall i Kristianstad

Uthyrning Brinova har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Padel of Sweden för en padelhall med fyra banor i fastighetsområdet Björkhem i Kristianstad, som till största delen består av offentliga kontor och vård.


Per Johansson, vd för Brinova.

Brinova hyr ut i Kristianstad

Uthyrning Brinova har tecknat nya gröna hyresavtal med bland annat Kristianstad kommun och Region Skåne.


Intea hyr ut till Åklagarmyndigheten.

Intea hyr ut till Åklagarmyndigheten i Kristianstad

Uthyrning Intea har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Åklagarmyndigheten, som flyttar in i det nya polishuset i Kristianstad.


Polishus i Kristianstad exteriör.

Här är Inteas plan för fortsatt expansion

Bolag Inriktningen mot offentliga hyresgäster ligger helt rätt i tiden, konstaterar Intea AB:s vd Charlotta Wallman Hörlin i en intervju med Fastighetssverige.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter köper för att bygga mer i Kristianstad

Transaktioner K-Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Hammar 9:197 på det populära C4-området i Kristianstad. Bedömningen är att tomten är lämplig för byggnation två Punkthus med cirka 48 lägenheter och uthyrningsbar area om 3 101 kvadratmeter.


NCC bygger vattenverk i Kristianstad

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Kristianstads kommun bygga ett nytt vattenverk. Det nya vattenverket kompletterar övriga vattenverk och tryggar vattenförsörjningen i regionen för lång tid framöver. Ordervärdet uppgår till 95 miljoner kronor.