Image
Akka Egendom förvärvar nybyggd hyresfastighet i Kristianstad.
Akka Egendom förvärvar nybyggd hyresfastighet i Kristianstad. Bild: Wingårdhs

Akka Egendom förvärvar nybyggd hyresfastighet i Kristianstad

Transaktioner Akka Egendom har nyligen genomfört ett förvärv av 57 lägenheter i kvarteret Majoren 1, Kristianstad. Säljare är Lyckos, och tillträde sker i mars.
Publicerad den 10 Februari 2022

Fastigheten Majoren 1 är belägen vid Gamla Näsby i norra Kristianstad. Här har Lyckos utvecklat tre flerbostadshus i tre våningar innehållande 57 lägenheter, med en total uthyrningsbar yta på 3 228 kvadratmeter.

Byggnaderna har uppförts med miljövänliga material och uppfyller kraven för en Svanencertifiering. De har hög teknisk standard och energieffektiva lösningar som genererar låga driftskostnader.
– I det här nybyggnadsprojektet har vi samarbetat med Wingårdhs Arkitektkontor. Vi har satsat på små och ljusa lägenheter, med väl genomtänkta planlösningar, säger Anders Larsson, vd på Lyckos.

I närheten av det nya bostadsområdet har kommunen uppfört en förskola och en skola. Ett nytt badhus är också under uppförande. Strax intill finns en busslinje som förbinder bostadsområdet med stadens centrum, knappt fyra kilometer söderut.
– Majoren blir Akkas första förvärv av nyproduktion och bildar tillsammans med bolagets övriga bestånd i Skåne en bra och varierad förvaltningsenhet. Att addera nyproduktion som komplement i områden där bolaget redan är etablerat ligger helt i linje med strategin och vi ser nu fram emot fler sådana affärer. Det känns bra att ha gjort denna första nyproduktionsaffär för Akka med en så erfaren och kunnig aktör, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Akka Egendom och Möller & Partners.

Om Akka Egendom:
Akka Egendom har efter förvärvet ett bostadsbestånd uppgående till drygt 3 200 lägenheter, fördelat över sex förvaltningsregioner. Bolaget ägs av dess ledning samt ett antal svenska institutionella investerare.

Om Lyckos:
Lyckos utvecklar väldesignade bostäder för människor med vanliga inkomster. Projektportföljen omfattar drygt 1 500 nya bostads- och hyresrätter i Helsingborg, Höganäs, Landskrona, Lund, Kävlinge, Malmö, Ystad, Simrishamn, Halmstad, Österåker och Uppsala. Lyckos grundades 2017 och har huvudkontor i Helsingborg.

Catella har varit Lyckos rådgivare i fastighetstransaktionen, medan Kilpatrick Townsend & Stockton har varit köparens rådgivare.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige