Kvartetten blir ett spännande kvarter med flera fasader, alla med olika identiteter och utseenden som har anknytning till Öresundsregionen. De fyra fasaderna för tankarna till bördiga åkrar, grönskan i parkernas stad Malmö såväl som Höganäskeramik och kalkstenen i Limhamn.
I Kvartetten finns allt som moderna företag kan önska. Stora, funktionella våningsplan som passar utmärkt även för större verksamheter, en stor takterrass med utomhusarbetsplatser och möjlighet till miljöombyte. Huset får också en stor, ljus lobby med gemensam reception, mötesrum och restaurang samt en modern sportlounge i markplan med dusch och omklädningsmöjligheter för att underlätta cykelpendling.
– Våra två tidigare kontorsprojekt i Hyllie, båda prisbelönta, är fullt uthyrda och med Kvartetten stärker vi vår närvaro i Hyllie ytterligare. Vi är övertygade om regionens, Malmös och Hyllies potential och genom att investera här bidrar vi aktivt till regionens tillväxt. I Kvartetten skapar vi nya, toppmoderna och inspirerande kontor som hjälper företag och organisationer att öka produktiviteten, bygga företagskultur och attrahera den bästa kompetensen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.
Byggnaden kommer att certifieras enligt både Miljöbyggnad Guld och WELL. Miljöbyggnad är en svensk certifiering där bara de mest ambitiösa byggnaderna når upp till guldnivåns krav på miljöprestanda och en mycket god arbetsmiljö. WELL är en hälsocertifiering som fokuserar på de områden som enligt forskning har störst inverkan på vårt välmående, såsom kost, sinne, gemenskap, ljud, ljus, luft, vatten och rörelse.
Entreprenör för projektet är Peab och arkitekt är Krook & Tjäder. Kvartetten planeras stå klart för inflyttning våren 2023.
Vi ritar staden -
Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.
Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.