Image

Wallenstam planerar byggstarta 900 lägenheter 2012

Bygg Wallenstam ökar tempot i nyproduktionen och planerar att påbörja 900 lägenheter nästa år. 780 lägenheter i region Stockholm och 140 lägenheter i Göteborg.
Publicerad den 8 December 2011
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

Målet är att producera 2 500 lägenheter under nuvarande affärsplan som gäller till och med 2013. Hittills är drygt 1 100 lägenheter byggstartade eller under produktion.
– Vi arbetar målmedvetet med att vara en aktiv stadsutvecklare i våra regioner. Att vi i dessa tider, med den oro som råder i Europa, kan påbörja nybyggnation av 900 lägenheter i våra storstäder känns positivt, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

I Stockholmsregionen planeras byggstart av 780 lägenheter i: Gröndal, Järfälla, Nacka Strand, Sundbyberg och Älta.

I Göteborgsregionen planeras de 140 lägenheterna byggas i Kvillebäcken på Hisingen samt i Majorna.
– Vårt avkastningskrav på sju procent gör att vi oavsett konjunkturläge har goda förutsättningar att bygga attraktiva och kvalitativa hyresrätter till rimligt pris, vilket det finns ett enormt stort behov av, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige