Image

Wallenstam ökar sitt ägande i Convendum

Bolag Wallenstam förvärvar fler nyemitterade aktier i Convendum, och äger 25 procent av totalt antal aktier i bolaget. Under Q4 har ytterligare affärer genomförts, bland annat har aktier i Exeger Sweden AB sålts, liksom en fastighet i Härryda och vindkraftsprojektet Bjälebo.
Publicerad den 28 December 2018
Hans Wallenstam. Bild: Maria Olsson Äärlaht
Hans Wallenstam.

I oktober förvärvades nyemitterade aktier i Convendum motsvarande 11,16 procent av totalt antal aktier. Nu har ytterligare nyemitterade aktier förvärvats. Affären resulterar i att Wallenstam per den 27 december 2018 äger 25 procent av totalt antal aktier.

– Convendum är specialiserade på en uthyrningsform som är mycket intressant inför framtiden. Vi tror på det flexibla coworkingkonceptet, och Convendum har ett välutvecklat och attraktivt erbjudande som vi ser intressanta möjligheter i, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam AB.

Utöver förvärvet av aktier i Convendum har Wallenstam genomfört följande affärer under kvartalet:
• Fastigheten Härryda Mölnlycke 1:160 har sålts till Härryda kommun och frånträddes den 14 december 2018.
• Wallenstam har sålt 870 000 aktier i bolaget Exeger Sweden AB. Wallenstams innehav uppgår nu till 1 000 000 aktier.
• Vindkraftsprojektet Bjälebo i Oskarshamns kommun har sålts via bolag till Jämtkraft AB. Affären genomfördes den 17 december 2018.
• Två stycken vindturbiner med en effekt om 2,0 MW vardera förvärvas av Aranea per den 31 december 2018, varav den ena finns i vindkraftsparken Anders Adlerborn, Köjkeberget i Vansbro kommun, och den andra finns i Påboda, i Torsås kommun.
• Marken Härryda Solsten 1:115 frånträds den 31 december 2018. Köpare är Aranea.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige