Image
Wallenstam köper den kommersiella fastigheten Inom Vallgraven 15:13 i hjärtat av Göteborg.
Wallenstam köper den kommersiella fastigheten Inom Vallgraven 15:13 i hjärtat av Göteborg. Bild: Wallenstam

Wallenstam miljardköper i centrala Göteborg

Transaktioner Wallenstam har tecknat avtal om att förvärva en kommersiell fastighet i centrala Göteborg till ett överenskommet fastighetsvärde om 1,125 miljarder kronor. Tillträde sker den 1 februari 2022.
Publicerad den 10 December 2021

– Det känns väldigt trevligt att kunna göra ett förvärv från Handelsbanken, som vi har haft ett djupt samarbete med sedan en lång tid tillbaka. Det är en gedigen fastighet i hjärtat av Göteborg, säger vd:n Hans Wallenstam.
– Det är en fantastiskt fin fastighet som vi nu köper. Den innehåller stora, samlade kontorsytor och kompletterar vårt övriga innehav i city, där vårt kommersiella bestånd finns samlat, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg samt vice vd på Wallenstam.

Fastigheten Göteborg Inom Vallgraven 15:13 med adress Östra Hamngatan 23-27/Södra Hamngatan 33-35/Drottninggatan 34-36 omfattar cirka 12 000 kvadratmeter, varav cirka 75 procent utgörs av kontor och 20 % av butiker. Bland de större hyresgästerna finns Handelsbanken, Naturkompaniet, H&M, och Randstad. Fastigheten byggdes 1979 och renoverades 2005-2006.

Fastigheten säljs av Handelsbanken Fastigheter AB via bolag till ett överenskommet fastighetsvärde om 1 125 miljoner kronor. Wallenstam kommer att tillträda fastigheten den 1 f­ebruari 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige