Image
Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.
Hans Wallenstam, vd för Wallenstam. Bild: Wallenstam

Wallenstam lanserar ramverk för gröna obligationer

Ekonomi/Finansiering Wallenstam har sedan flera år funnits på den svenska obligationsmarknaden. Nu tar Wallenstam nästa steg och har i samarbete med Handelsbanken upprättat ett ramverk för gröna obligationer. Ramverket har granskats av Cicero och erhållit högsta betyg, Dark Green.
Publicerad den 6 Maj 2019

Det gröna ramverket ger Wallenstam möjlighet att emittera gröna obligationer under det ordinarie MTN-programmet (Medium Term Notes). Ramverket beskriver vilka typer av projekt och tillgångar som kan finansieras med hjälp av gröna obligationer.

Ramverket har granskats av det oberoende analysinstitutet Cicero (Center for International Climate Research) och fått ett mycket starkt resultat. Cicero ger i sin så kallade second opinion Wallenstams ramverk det högsta betyget, Dark Green. Även strukturen för styrning och rapportering i ramverket erhåller det högsta betyget, Excellent.

– Wallenstams närvaro på obligationsmarknaden syftar till att skapa en bredare och mer flexibel kapitalförsörjning. Med vårt omfattande hållbarhetsarbete i ryggen känns det naturligt för oss att ta steget mot mer grön finansiering, säger Hans Wallenstam, vd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige