Image

Wallenstam bygger i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Förra året tecknade Wallenstam en avsiktsförklaring med Helsingborgs stad om nyproduktion av lägenheter. Nu är de första lägenheterna på gång.
Publicerad den 22 Maj 2013
Thomas Dahl. Bild: Wallenstam
Thomas Dahl.

Wallenstam har kommit överens med Helsingborgs stad om nyproduktion av 220 lägenheter i Helsingborg.

Det rör sig om 30 bostadsrättslägenheter i Laröd och 190 hyresrätter samt kommersiell yta för handel eller kontor på 500 kvadratmeter i Mariastaden.

Överenskommelsen är villkorad av beslut i kommunfullmäktige den 12 juni i år och för båda nyproduktionerna planeras produktionsstarter under 2014.

– Det är fantastiskt roligt att vi utifrån avsiktsförklaringen med Helsingborgs stad förra året redan nu kan gå från ord till handling och påbörja dessa nyproduktioner. Vi ser fram emot att bidra till fler attraktiva bostäder och en god stadsutveckling både i Laröd och Mariastaden, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Wallenstam förvaltar i dagsläget cirka 700 lägenheter i Helsingborg och då främst i innerstaden och Tågaborg. De nya områden där Wallenstam ska bidra till fler bostäder är attraktiva bostadsområden: Mariastaden, i norra delen av Helsingborg, har växt upp kring ett före detta sjukhus och började bebyggas 1995. Laröd, som ligger längs kusten ungefär en halv mil norr om Helsingborg, består främst av villor från 1950-talet och framåt samt hyreslägenheter i området Laröd Östra.

Redan nu pågår ombyggnaden av Wallenstams projekt Vildvinet på Tågaborg, i hörnet Pålsjögatan/Tågagatan. Här totalrenoveras 102 lägenheter samtidigt som 28 nya vindslägenheter byggs till. Utöver det ska ytterligare 52 nya lägenheter och lokaler i två plan byggas, denna byggnation beräknas starta i september i år.

– Helsingborg är en attraktiv stad dit många vill flytta. Därför är det glädjande att avsiktsförklaringen med Wallenstam om nya bostäder redan börjar ge resultat, säger Peter Danielsson (M), ordförande i kommunstyrelsen i Helsingborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige