Image

Två miljarder för Skandias gamla huvudkontor

TRANSAKTIONER Diligentia räknar med att få cirka två miljarder kronor för Skandias klassiska huvudkontor på Sveavägen 44 i centrala Stockholm. Fastigheten består totalt av cirka 50 000 kvadratmeter.
Publicerad den 11 Juni 2008

- Det här är en fastighet i ett fantastiskt bra läge men vi känner att tajmingen är helt rätt att sälja nu. Vi tror att möjligheten att få så bra betalt som möjligt är som bäst nu. Min bedömning är att vi borde kunna få cirka två miljarder för fastigheten, säger Per Uhlén, vd på Diligentia till Fastighetssverige.

Han betonar att fastigheten lämpar sig synnerligen väl för fastighetsutveckling då den snart kommer att stå tom i över ett år, i och med att Skandia flyttar till Lindhagensterrassen.
- Det är ett drömläge för en fastighetsutvecklare, säger han.

Han bedömer att affären blir avslutad under det tredje kvartalet i år, och det blir sannolikt inga problem att hitta en köpare.
- Det finns redan ett antal intressenter, säger Per Uhlén till Fastighetssverige.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige