Image
Nacka Strand.

Här är årets alla miljardaffärer

Lista 2017 närmar sig sitt slut men som vanligt duggar fastighetstransaktionerna tätt. Bara den senaste månaden har det gjorts affärer för mer än tio miljarder kronor i landet – och i dag presenterar Fastighetssverige listan över årets alla miljardaffärer.


TH-chefen: ”Känns som att allt är nära toppen”

Bolag TH Real Estates koncernchef letar efter investeringsmöjligheter i hela världen – men de är svåra att hitta.
- Det är inte billigt någonstans, konstaterar Mike Sales.


Harry Sjögren hyr ut till segelmakare

Bolag Harry Sjögren hyr ut 1 800 kvadratmeter kontors- och produktionslokaler till UK Syverssen AB, Sveriges ledande segelmakeri.


Linklaters nytecknar på Regeringsgatan 67

UTHYRNING Linklaters Advokatbyrå AB har tecknat nytt hyresavtal för deras svenska huvudkontor på Regeringsgatan 67 i centrala Stockholm. Fastigheten ägs av Stuten 12 Property AB som företräds av Bank of Ireland.


Trump vill köpa moské-tomten

AFFäRER Fastighetskungen Donald Trump har visat intresse av att köpa tomten i närheten av Ground Zero där World Trade Center stod. Detta för att hindra det omdebatterade bygget av en moské på platsen.


Skanska i partneringavtal för 800 miljoner

AFFäRER De kommunala bolagen Telge Bostäder och Telge Fastighet har tecknat ett fyraårigt strategiskt partneringavtal med Skanska. Bolagen köper tillsammans byggtjänster för cirka 800 miljoner kronor per år.


SIG Fast 1 köper för 80 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Svenska Investeringsgruppen stängde under förra veckan fastighetsfonden SIG Fast 1 och förvärvade i samband med detta vårdfastigheter för 80 miljoner kronor.


Allt närmare försäljning av Täby Galopp

AFFäRER I våras blev det klart att Täby Galopp ska säljas. Det 60 hektar stora området ska omvandlas till ett bostadsområde omfattande cirka 4 000 bostäder. Enligt Catella, som har säljuppdraget, löper försäljningsprocessen på enligt plan.


Ledande advokatbyrå söker 4 000 kvadratmeter

LOKALER Tenant & Partner har fått uppdraget att företräda Gernandt & Danielsson Advokatbyrå som nu söker kontorslokaler om cirka 4 000 kvadratmeter i Stockholm city.


Nordiers första uthyrningsupprag i Malmö

UTHYRNING Tidigare har Nordier Property Advisors varit fokuserade på transaktioner och värdering i Malmö. Men nu har man fått sitt första uthyrningsuppdrag.


Niras får stort uppdrag

AFFäRER Niras ska hjälpa en internationell bilbesiktningskoncern att hitta ett hundratal lämpliga lokaler.


”Kista galleria såld före årsskiftet”

AFFäRER Kista Galleria är ute till försäljning. Ägarna räknar med att gallerian är såld före årsskiftet.


NCC:s första gröna anbud-affär klar

AFFäRER NCC Construction Sverige har lanserat ett så kallat grönt anbud, där allt från byggplats och material till konstruktion och drift är miljöanpassat.
Värmdö kommun blir först ut med att välja ett grönt anbud.


Niras får stort uppdrag i Helsingfors

AFFäRER Niras har fått uppdraget att förnya och bygga om köpcentrumet Forum i centrala Helsingfors.


Kungsleden säljer för 133 miljoner kronor

AFFäRER Kungsleden säljer en kommersiell fastighet för en köpeskilling om cirka 133 miljoner kronor. Försäljningspriset överstiger bokfört värde med cirka åtta miljoner kronor och anskaffningsvärdet med cirka nio miljoner kronor.


DK Properties sålt

AFFäRER Det privata fastighetsbolaget DK Properties har sålts. Köpeskillingen baseras på ett marknadsvärde om drygt tre miljarder kronor. Köpare är ett börsbolag tillsammans med ett expansivt privat bolag.


Många intresserade av Boultbees konkursgalleria

AFFäRER I januari försattes gallerian Centra i Västerås i konkurs. Många är nu intresserade av gallerian, som ägs av Boultbees dotterbolag Felidae AB.


Miljardförsäljning i Oslo stoppad

AFFäRER För en månad sedan skulle Aker Hus i Fornebu i Oslo säljas. Men nu tar säljaren tillbaka fastigheten från marknaden. Orsaken är att tilltänkta köpare har svårt att få fram kapital.


Konsultbolag breddar mot energitjänster

BOLAG En uppstickare bland de svenska fastighetskonsultbolagen breddar nu sitt erbjudande till att också omfatta energitjänster, och presenterar ett samarbete med Siemens.


Newsec expanderar i Baltikum

BOLAG Efter att ha köpt ytterligare 16 procent av den baltiska fastighetskonsulten Re & Solution är Newsec nu majoritetsägare i bolaget.
Verksamheten i Re & Solution kommer från 1 juli att konsolideras i Newsec-koncernen, och byter då också namn till Newsec.