Image

Täby Galopp: Initial köpeskilling 200 miljoner

Transaktioner När JM och Skanska förvärvar markområdet där Täby Galoppbana nu ligger blir den initiala köpeskillingen i aktierna i Svensk Galopp Fastighets AB 200 miljoner kronor. Därutöver redovisas latent skatt om 71 miljoner kronor hänförligt till initial köpeskilling.
Publicerad den 30 Maj 2011

Ytterligare köpeskillingar kommer att fastställas och utbetalas i takt med att detaljplaner erhålls och produktionsstarter sker. Den sammantagna projekttiden bedöms till 15-20 år.

Markområdet omfattar cirka 50 hektar och, enligt översiktsplanen, en helt ny stadsdel med totalt cirka 4 000 bostäder samt arbetsplatser och serviceutbud. Innan det formella planarbetet påbörjas kommer ett visionsarbete att genomföras tillsammans med Täby kommun.

- Vi vet av erfarenhet att det här är ett av Stockholms mest efterfrågade bostadslägen, säger Johan Skoglund, vd på JM. Därför känns det extra spännande att, tillsammans med Täby kommun och Skanska, utveckla en helt ny stadsdel här.

Det totala värdet i affären (byggrätterna) bedöms till cirka två miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige