Image

Newsec expanderar i Baltikum

BOLAG Efter att ha köpt ytterligare 16 procent av den baltiska fastighetskonsulten Re & Solution är Newsec nu majoritetsägare i bolaget.
Verksamheten i Re & Solution kommer från 1 juli att konsolideras i Newsec-koncernen, och byter då också namn till Newsec.
Publicerad den 8 Juni 2010

Newsec äger efter det senaste aktieköpet 51 procent av aktierna i Re & Solution.
Re & Solution grundades 2003 och har idag flera kontor i Estland, Lettland och Litauen, med sammanlagt 65 medarbetare.

- Som ett steg i att etablera Newsec som ”The Full Service Property House” i norra Europa förvärvade vi en del av Re&Solution under 2009. Samarbetet och integrationen har löpt över förväntan och nu väljer vi att konsolidera verksamheten. Baltikum är en viktig marknad för flera av våra kunder och för oss och det är av vikt att vi kan stödja både befintliga och potentiella kunder som redan är etablerade i Baltikum, eller de som vill in på den baltiska marknaden, säger Newsecs koncernchef Patrik Enblad.

- Re & Solution och Newsec har samma mål; att bli norra Europas ledande fastighetskonsult. Newsec är en marknadsledande aktör i sin region och därmed vår perfekta partner. Vi ser fram emot att tillsammans ytterligare utveckla vårt internationella och lokala erbjudande till olika aktörer inom fastighetsbranschen, säger Ricardas Cepas, vd i Re & Solution.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige