Image

Tumba centrum ska bli dubbelt så stort

Bygg/Arkitektur Nu har ett förslag till detaljplan tagits fram för Citycons satsning i Tumba centrum. Planen är att centrumet ska bli dubbelt så stort.
Publicerad den 26 Februari 2014
Tumba centrum. Bild: 2 Karsman Arkitekter
Tumba centrum.

Botkyrka kommun och Citycon har träffat avtal om att utveckla Tumba centrum. Samtidigt har Citycon tecknat ett intentionsavtal med Strabag att komplettera centrum med bostäder.

Detaljplanen skapar möjlighet att bygga ut centrum så att det blir dubbelt så stort.
Utbyggnaden sker genom att bebygga och däcka över delar av busstorget. Planen innebär även att cirka 300 nya bostadslägenheter kan byggas på och intill Tumba centrum.

Flerbostadshusen byggs på centrumbyggnaden och längs med Gröndalsvägen.

Utbyggnadsplanerna förutsätter att allmänna anläggningar byggs ut och byggs om. Två nya torg kommer att anläggas, cykelförbindelserna förbättras korsningen till KP Arnoldssons väg och Gröndalsvägen byggs om.

Detaljplanen är utställd på granskning från den 24 februari till den 17 mars 2014.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige