Image
Kista Galleria.

Citycon förvärvar resterande del av Kista Galleria

Transaktioner Citycon är i slutskedet att ta över resterande andel (50 procent) i Kista Galleria i Stockholm. Förvärvet offentliggjordes i samband med företagets årsbokslut. Kanadensiska bolaget CPP Investments säljer sin andel och därmed äger Citycon Kista Galleria till 100 procent.


Kista Galleria.

Citycon hyr ut till gymkedja i Kista Galleria

Uthyrning Gymkedjan Fitness 24 Seven kommer att öppna en anläggning på cirka 1 300 kvadratmeter Kista Galleria under våren 2024.


Liljeholmtorgets Galleria.

Citycon tecknar hyreskontrakt med vårdaktör

Uthyrning Collega är ett omsorgsföretag som erbjuder flera olika tjänster inom socialt arbete. Till våren flyttar Collega in i Vårdhuset i Liljeholmstorget Galleria.


Kista Galleria.

Citycon tänker nytt kring Kista Galleria – så vill de bygga ut

Bygg/Arkitektur Bolaget vill ändra detaljplanen för Kista Galleria för att kunna omdisponera och utöka användningen, det rör sig om en uppskattad volym på minst 60 000 kvadratmeter. Fastighetssverige berättar mer.


Liljeholmtorgets Galleria.

Stockholms stad öppnar bibliotekslabb i Liljeholmstorget Galleria

Uthyrning I höst startar bibliotekslabbet sin verksamhet i Liljeholmstorgets Galleria.
Vi har ett fint samarbete med Stockholms stad och delar ett stort engagemang för Liljeholmen, säger Lotta Moos, centrumchef för Liljeholmstorget Galleria.


Kista Galleria.

Ny butik öppnar i Kista galleria

Uthyrning Kista Galleria fortsätter att satsa på ett brett utbud av shopping där även hållbarhet är en viktig byggsten. I slutet av september 2023 öppnar Artikel 2 (tidigare Emmaus Stockholm) en helt ny second hand-butik i gallerian där besökare kan hitta allt från kläder och möbler till prylar och leksaker.


My Roussakoff.

My Roussakoff ny centrumchef för Jakobsbergs Centrum

Bolag Jakobsbergs Centrum får en ny centrumchef då My Roussakoff tar över rodret med start i juli. Hon tar även över som tillförordnad centrumchef för Åkersberga Centrum.


Jesper Holmström, fastighetschef i Kista Galleria.

Citycon hyr ut i Kista Galleria

Uthyrning Kista Galleria fortsätter att satsa på ett brett utbud. Nu får djurägarna en ny butik, då Kista Zoologiska öppnar upp i ny, större butik.


Markanvisningsområdets läge är den tomma gräsytan längst ner till vänster på den här flygbilden över Akalla, med resterande delarna av byggnationen längs Finlandsgatan illustrerar i vitt.

Citycon får markanvisning som Sisab lämnade 2022

Bygg/Arkitektur Projektet styrs om från skola till närmare 500 bostäder med blandade upplåtelseformer. Fastighetssverige berättar mer om Citycons planer i ett av Stockholms största fokusområden.


Jesper Holmström och Niko Paleovrachas.

Jesper Holmström ny fastighetschef för Kista Galleria

Bolag Kista Galleria har fått en ny fastighetschef då Jesper Holmström återvänder till Citycon och tar över rodret för Kista Galleria.


Aqua Dental tar plats i Mölndal galleria.

Aqua Dental öppnar i Mölndal galleria

Uthyrning På lördag öppnar Aqua Dental sin stora tandläkarmottagning i Mölndal Galleria. Etableringen ligger i linje med Citycons strategi att erbjuda besökarna ett större vård- och serviceutbud och förstärker det befintliga utbudet av hälso- och friskvårdstjänster på gallerians övre plan.


Grundarna av Sofra Kolgrill.

Sofra Kolgrill till Jakobsbergs Centrum

Uthyrning Jakobsbergs Centrum får ett nytt tillskott till sitt restaurangutbud då Sofra Kolgrill öppnar upp sina dörrar.


Lotta Moos.

Kappahl expanderar med Kids i Liljeholmstorget Galleria

Uthyrning Kappahl bygger ut sin existerade butik i Liljeholmstorget Galleria med en helt ny del avsedd för barn- och ungdomsmode, Kappahl Kids. Utbyggnaden inleds i januari och nya butiken ska stå klar i mars 2023.


Ruccola öppnar i Åkersberga.

Ny restaurang till Åkersberga Centrum

Uthyrning Åkersberga Centrum får ett nytt tillskott till sitt restaurangutbud då Ruccola öppnat upp sina dörrar idag. Olika typer av pizzor, italienska pastarätter, sallader och andra goda alternativ står på menyn.


Caffè Nero öppnar i Liljeholmstorget galleria.

Ny hyresgäst till Liljeholmstorget galleria

Uthyrning Espressobaserat premiumkaffe med traditionell italiensk rostning har alltid varit kärnan för cafékedjan Caffè Nero. Sedan starten 1997 har Caffè Nero vuxit till över 1000 caféer i elva länder. I december öppnar Caffè Nero ett nytt café i Liljeholmstorget Galleria.


Åkersberga centrum.

Systembolaget förnyar butiken i Åkersberga Centrum

Uthyrning Nu står det klart att Systembolaget förnyar sin butik i Åkersberga Centrum. Bakgrunden är att Ica bygger om sin butik och i samband med det flyttar Systembolaget in i ny lokal som granne till Ica. Ombyggnationen inleds under 2023. Systembolaget kommer att ha öppet i befintlig lokal under hela ombyggnadsperioden, tills den nya lokalen är klar våren 2024.


Salla Suonperä.

Citycon internrekryterar Salla Suonperä som ny nordisk direktör för specialty leasing

Karriär Citycon har utsett Salla Suonperä som direktör för Specialty Leasing Nordic. Salla får ansvaret för att utveckla möjligheterna inom specialty leasing på nordisk nivå inom Citycon och bidra med tillväxt vad gäller hyresgäster i alla centrum i Norden och Baltikum.


VaccinDirekt öppnar i Kista Galleria.

VaccinDirekt öppnar i Kista Galleria

Uthyrning Efterfrågan på olika slags vaccin ökar igen då folk åter har börjat resa efter pandemiåren. Nordens största vaccinationskedja VaccinDirekt satsar på en ny mottagning som öppnar den 18 juli i Kista Galleria.


Alexander Sundberg.

Alexander Sundberg ny Head of Construction på Citycon

Karriär I september tillträder Alexander Sundberg som ny Head of Construction på Citycon. Han har en gedigen bakgrund som ansvarig för genomförandet av flera stora och komplexa bygg- och fastighetsprojekt. Han kommer närmast från Alecta där han jobbat i över tio år, senast i rollen som Chef Projekt på Alecta Fastigheter.


Katja Bolander.

Kista Galleria välkomnar Matmissionen som ny hyresgäst

Uthyrning Kista Galleria verkar för en ökad hållbarhet på flera plan. I höst flyttar Stockholms Stadsmissions sociala matbutik Matmissionen in som ny aktör i gallerian, som den första aktören i en rad nya initiativ kopplade till hållbarhet.