Image
Croisette och Lernacken köper utvecklingsfastighet i Malmö.
Croisette och Lernacken köper utvecklingsfastighet i Malmö. Bild: Croisette

Trianon och Lernacken Fastigheter köper utvecklingsfastighet

Transaktioner Trianon och Lernacken Fastigheter har i ett joint venture förvärvat fastigheten Smedjan 2 på Norra Sorgenfri i centrala Malmö, i dagsläget omfattande cirka 3 950 kvadratmeter. Tillträde sker 1 mars 2022. De båda bolagen avser att sätta igång detaljplanearbetet omgående avseende potentiella byggrätter för bostäder om cirka 8 000-10 000 BTA.
Publicerad den 10 December 2021

Den förvärvade fastigheten på Norra Sorgenfri är belägen i centrala Malmö. Norra Sorgenfri är ett av Malmös större stadsbyggnadsprojekt, en plats som tidigare varit ett område av industrikaraktär och som nu omvandlas till bostadsområde.

Den aktuella fastigheten Smedjan 2 är i dagsläget bebyggd med kontors- och lagerlokaler om cirka 3 950 kvadratmeter, varav cirka 2 700 kvadratmeter är uthyrda. Förvärvet sker i bolagsform och har finansierats genom befintlig kassa och upptagande av nya lån.

Både Trianon och Lernacken Fastigheter har erfarenhet av området, Trianon har bland annat ett projekt inom nyproduktion av cirka 400 lägenheter och Lernacken Fastigheter har byggt bostadsfastigheten Grytan. Båda ser en stor potential i Norra Sorgenfri.

– Vi är glada att förvärva ytterligare potentiella byggrätter på ett område som tillhör ett av stadens större stadsbyggnadsprojekt och ser fram emot att tillsammans med Lernacken Fastigheter utveckla bostäder på ett centralt och attraktivt läge, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

Bergman & Eek Advokat har varit legal rådgivare till Trianon och Lernacken Fastigheter.

Croisette Real Estate Partner har varit säljarens rådgivare och Enckell Advokatbyrå legal rådgivare åt säljaren.
– Vi är glada över att ha fått förtroendet att bistå säljaren med försäljningen av denna utvecklingsfastighet i ett av Malmös största stadsbyggnadsprojekt. Det har varit ett överväldigande intresse från investerare under processen vilket återigen visar på en stark marknad inom segmentet. Både säljaren och vi är övertygade om att Trianon och Lernacken är helt rätt köpare och kommer bidra på ett väldigt positivt sätt till utvecklingen av Norra Sorgenfri, säger Andreas Larsson, Senior Associate, Croisette Real Estate Partner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige