Image
Bernt-Olof Gustavsson är ordförande i Tre Kronor.
Bernt-Olof Gustavsson är ordförande i Tre Kronor. Bild: Tre Kronor

Tre Kronor: Styrelsen nobbar Svenska Handelsfastigheters bud

Bolag Tre Kronor Property Investments styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att inte acceptera Svenska Handelsfastigheters offentliga uppköpserbjudande.
Publicerad den 26 April 2021

Svenska Handelsfastigheter lämnade den 13 april ett bud på 151 kronor på Tre Kronor, vilket värderar bolaget till 1 552 miljoner kronor.

Vd Lennart Sten utvecklade tankarna för Fastighetssverige här.
Acceptperioden löper från 19 april till 10 maj.

Ägare av cirka 20 procent av bolaget är positiva till budet, bland andra Olof Anderssons Citifa, som är största ägare med 9,6 procent.

Men styrelsen uppmanar nu alltså aktieägarna att tacka nej till budet. Styrelsen skriver:
"Styrelsen har en stark tro på Tre Kronors långsiktiga framtidsutsikter med nuvarande strategi och affärsplan och ser potential för ytterligare värdetillväxt och bedömer att erbjudandet inte reflekterar det långsiktiga fundamentala värdet av Tre Kronor. Styrelsen noterar samtidigt att det finns risker med verksamheten och bolagets tillväxtmöjligheter i ljuset av rådande marknadsomständigheter samt att tre av bolagets största enskilda aktieägare antingen har åtagit sig att acceptera erbjudandet på sedvanliga villkor eller uttryckt sin avsikt att acceptera erbjudandet.

Vid en samlad bedömning anser Tre Kronors styrelse att villkoren för Erbjudandet inte är skäliga och rekommenderar enhälligt aktieägarna att inte acceptera Svenska Handelsfastigheters offentliga uppköpserbjudande."

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige