Image
Lennart Sten föreslås till ny ordförande i SBB.

Lennart föreslås ersätta Lennart vid SBB-klubban

Bolag SBB:s nuvarande ordförande Lennart Schuss har informerat valberedningen att han ställer upp för omval som ledamot i styrelsen, men inte kommer att ställa upp för omval som ordförande. Han föreslås ersättas som ordförande av Lennart Sten som så fall blir helt ny i styrelsen.


Lennart Sten.

Lennart Sten blir senior rådgivare till SBB:s styrelse

Bolag Lennart Sten tillträder som senior rådgivare till styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden den 1 februari 2024.


Att se om sina hus kommer att bli normen, tror Thomas Holm.

Blivande vd:n om Svenska Handelsfastigheters stora kapitaltillskott

Bolag En fortsatt tuff marknad men stora möjligheter för den som vill göra förvärv. Och nu stabiliseras Svenska Handelsfastigheters bolagstopp. Thomas Holm berättar för Fastighetssverige om steget uppåt i karriären och planerna för bolaget samt vad de nya pengarna kan tillföra.


Lennart Sten lämnar vd-posten i Svenska Handelsfastigheter och ersätts av nuvarande vice vd Thomas Holm.

Thomas Holm ny vd för Svenska Handelsfastigheter – som får en miljard i kapitaltillskott

Bolag Svenska Handelsfastigheter går in i nästa fas. För att möjliggöra detta tillförs bolaget totalt en miljard kronor genom kapitalåtaganden som nuvarande ägare Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner tillskjutit. I samband med detta föreslås vice vd Thomas Holm att utses till ny vd att efterträda Lennart Sten.


Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Lennart Sten: "Det kommer säkert dyka upp affärer"

Bolag Fokus 2023 kommer att ligga på att förvalta och finansiera, med möjligheter till förvärv, det berättar Svenska Handelsfastigheters vd Lennart Sten för Fastighetssverige efter bolagets bokslut.


Knud Lauridsen blir ny fastighetschef på Svenska Handelsfastigheter

Bolag Svenska Handelsfastigheters har utsett Knud Lauridsen till ny fastighetschef efter Monica Fallenius med tillträde den 1 juli.


Monica Fallenius.

Monica Fallenius blir ny vd för Annehem

Bolag Monica Fallenius är utsedd till ny vd för Annehem. Hon ansluter till bolaget senast i oktober och kommer närmast från en tjänst som fastighetsdirektör på Svenska Handelsfastigheter.


Nils Berglund, vd på Vyer och Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner, en av bolagets nya investerare.

Proptechbolag backas av tungviktare från fastighetsbranschen

Bolag Proptechbolaget Vyer tar in 15 miljoner kronor för att stärka teamet och möta en växande efterfrågan från branschen. Bland investerarna återfinns bland andra fastighetsprofilerna Sven-Olof Johansson och Lennart Sten.


Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Svenska Handelsfastigheter ökar investeringsutrymmet genom nyemisson

Bolag Svenska Handelsfastigheter har genomfört en riktad nyemission av onoterade preferensaktier av serie B till bolagets tre befintliga största ägare. Kåpan Pensioner samt Fjärde AP-fonden har tecknat aktier motsvarande knappt 42 procent vardera medan Länsförsäkringar Liv tecknat resterande dryga 17 procent. Emissionen har inbringat knappt 255 miljoner kronor.


Easy Depot ska erbjuda smarta lagringslösningar kombinerat med kontor i olika storlekar och med flexibla kontraktstider.

Offensiva planen för Klarabo-grundarnas nya fastighetsbolag – jobbar på nyemission

Bolag Smarta lagringslösningar med kontor och utan långa kontraktstider – det är idén när en trio av KlaraBo-grundare startar det nya hyresfastighetsbolaget Easy Depot. Med sig som vd och medgrundare har man Sofia Wäborg som närmast kommer från Skanska. För Fastighetssverige berättar hon om bolagets koncept, den offensiva planen framåt och hur man ska kapitalisera bolaget i inledningen.


Svenska Handelsfastigheter, med Lennart Sten som vd, får vite efter förvärvet av Tre Kronor.

Får vite efter bolagsförvärv

Bolag Svenska Handelsfastigheter har av Nasdaq Stockholms disciplinnämnd ådömts ett vite om 1,5 miljoner kronor för att ha överträtt de så kallade Takeover-reglerna i samband med det offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i Tre Kronor i april 2021.


Andreas Morfidiakis och hans Klarabo ska snart börsnoteras.

Klarabo till börsen

Bolag Klarabo, en förvaltare och utvecklare av hyresrätter i hela Sverige, ska genomföra en notering av bolagets B-aktier på Nasdaq. I samband med noteringen avser bolaget att genomföra ett erbjudande till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige och utomlands, bestående av nyemitterade B-aktier i KlaraBo om 750 miljoner kronor exklusive eventuell övertilldelningsoption.


Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Svenska Handelsfastigheter säljer norskt dotterbolag för över en miljard

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal om att avyttra samtliga aktier i det norska dotterbolaget 3KR Norwegian Retail AS. Köpeskillingen uppgår till över en miljard NOK. Köparen är Slate Asset Management, en global alternativ investeringsplattform med fokus på fastigheter. Försäljningen av bolaget slutförs den 15 december 2021, då samtliga aktier överförs till köparen.


Svenska Handelsfastigheter anställer tio

Bolag Svenska Handelsfastigheter fortsätter att växa och i samband med förvärvet av fastighetsbolaget Tre Kronor i somras skapades ytterligare behov av att förstärka organisationen. Under innevarande kvartal börjar tio nya medarbetare i roller som teknik-och hållbarhetschef, distriktschef, projektchef, personalchef, förvaltare samt driftansvariga. Flera roller är nya då Svenska Handelsfastigheter identifierat ett behov av kompletterande kompetens i takt med bolagets tillväxt.


Lennart Sten.

Svenska Handelsfastigheter bibehåller kreditbetyg

Ekonomi/Finansiering Svenska Handelsfastigheter bibehåller kreditbetyget BBB- med stabila utsikter. Det visar kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Ratings årliga kreditrapport.


Svenska Handelsfastigheter, med Lennart Sten som vd, ser ut att vinna striden om Tre Kronor.

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.


Svenska Handelsfastigheter, med Lennart Sten som vd, höjer sitt bud på First North-noterade Tre Kronor Property Investment.

Svenska Handelsfastigheter höjer budet på Tre Kronor

Transaktioner Budkriget om Tre Kronor går vidare. Nu höjer Svenska Handelsfastigheter sitt bud på bolaget från 151 till 163 kronor per aktie. Svenska Handelsfastigheters bud på Tre Kronor ligger nu totalt på 1,675 miljarder kronor.


Bernt-Olof Gustavsson är ordförande i Tre Kronor.

Tre Kronor: Styrelsen nobbar Svenska Handelsfastigheters bud

Bolag Tre Kronor Property Investments styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att inte acceptera Svenska Handelsfastigheters offentliga uppköpserbjudande.


Svenska Handelsfastigheter, med Lennart Sten som vd, har lagt ett bud på Tre Kronor Property Investment, noterat på First North sedan 2017.

Lennart Sten: "Vi får utvärdera"

Bolag Stor intervju med Svenska Handelsfastigheters vd om budet på Tre Kronor, den tudelade handelssektorn, om att leda ett bolag med ett kontor som varit stängt i ett halvår – och framtiden för Tre Kronor; besparingarna och försäljningarna.


Lennart Sten.

Svenska Handelsfastigheter lämnar bud på Tre Kronor

Bolag Svenska Handelsfastigheter lägger ett kontanterbjudande om 151 kronor per aktie till aktieägarna i First North-noterade Tre Kronor Property Investment.