Image
Svenska Handelsfastigheter, med Lennart Sten som vd, får vite efter förvärvet av Tre Kronor.
Svenska Handelsfastigheter, med Lennart Sten som vd, får vite efter förvärvet av Tre Kronor. Bild: Tre Kronor/Svenska Handelsfastigheter

Får vite efter bolagsförvärv

Bolag Svenska Handelsfastigheter har av Nasdaq Stockholms disciplinnämnd ådömts ett vite om 1,5 miljoner kronor för att ha överträtt de så kallade Takeover-reglerna i samband med det offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i Tre Kronor i april 2021.
Publicerad den 22 Januari 2022

Disciplinnämnden har funnit att Svenska Handelsfastigheter överträdde Takeover-reglerna genom att bolaget i sitt budpressmeddelande inte informerade om vid vilken nivå hos ett konkurrerande bud som en viss aktieägare i målbolaget inte längre skulle vara bunden av ett ingånget åtagande att acceptera Svenska Handelsfastigheters uppköpsupperbjudande.

Svenska Handelsfastigheter ansåg att det finns utrymme för tolkningar av regelverket och att det vid en transaktion måste finnas en viss flexibilitet att inte offentliggöra affärskritisk information till en bred allmänhet och i synnerhet inte till konkurrerande budgivare. Bolaget konstaterar samtidigt att inga ekonomiska eller andra intressen kom till skada i samband med uppköpserbjudandet.

– Svenska Handelsfastigheter respekterar disciplinnämndens beslut, säger Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige