Image

Stora Tunabyggen säljer 500 lägenheter i Borlänge

Transaktioner AB Stora Tunabyggen avyttrar en bostadsportfölj i områdena Tjärna och Bullermyren i Borlänge. Affären omfattar totalt två fastigheter med en uthyrbar area om cirka 38 000 kvadratmeter motsvarande drygt 500 lägenheter. Köpare är Stålbo Borlänge AB och bakom bolaget står ägarna av Fastighetsmästaren AB och Gammelstabo KB.
Publicerad den 7 September 2018

Delar av beståndet är belägna alldeles intill skolprojektet Paradisskolan som Hemsö förvärvade från Borlänge kommun tidigare i år. Tillträde till bostadsfastigheterna ägde rum i månadsskiftet augusti-september och försäljningen innebär att Tunabyggen i större utsträckning kan bidra till en snabbare nyproduktionstakt i Borlänge.

Svefa och Glimstedt har varit rådgivare till säljaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige