Image

Stockholmsarenan försenas

Bygg Stockholmsarenan kommer att öppnas i juli 2013, istället för som planerat under våren 2013. Peab tar på sig ansvaret för förseningen, och får kompensera kunden SGA Fastigheter.
Publicerad den 23 Mars 2012

- Vi beklagar att arenan blir försenad till juli 2013 och sätter in alla möjliga resurser för att minimera den återstående byggtiden, säger Peabs vice vd Mats Johansson.

Bland annat innebär detta att Djurgården Fotboll och Hammarby Fotboll tvingas spela sina hemmamatcher någon annanstans.

För Peabs del väntar kompensationsbetalning till kunden SGA Fastigheter.

- Det är klart att det finns olika former av klausuler i avtalet, med viten och så vidare. Det kommer att diskuteras. Det har vi inte gjort än. Det beror på hur stor förseningen blir, säger SGA Fastigheters vd Mats Grönlund till Nyhetsbyrån Direkt.

Kostnaden för hela projektet var beräknat till 2,7 miljarder kronor. Hur stora belopp vitesklausulerna kan utlösa vill Mats Grönlund inte kommentera.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige