Image

Stenvalvet köper i Stockholm – säljer på småorter

Transaktioner Stenvalvet köper Engelska skolan i Älvsjö och säljer 14 fastigheter till Ilija Batljans SBB.
Publicerad den 23 September 2016
Magnus Edlund. Bild: Stenvalvet
Magnus Edlund.

Stenvalvet köper tomträtten Kabelverket 6 i Älvsjö av Capman, som förra året köpte fastigheten tomställd av Valad. Capman tecknade genast kontrakt med Engelska skolan som nu hyr hela fastigheten, och Capman har nu alltså sålt vidare.

Samtidigt har Stenvalvet avyttrat 14 fastigheter fördelande på 13 kommuner till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

- För att kunna agera både långsiktigt och kundnära är det viktigt att fastighetsbeståndets geografiska sammansättning medger förvaltning nära våra kunder. Det fastighetsbestånd vi nu säljer har en geografisk spridning som inte medger Stenvalvets omedelbara lokala närvaro vilket vi anser vara viktigt, säger Stenvalvets vd Magnus Edlund.

De sålda fastigheterna är belägna i Båstad, Hedemora, Höganäs, Hörby, Klippan, Lima, Orsa, Kivik, Brösarp, Torsby, Särna, Vintrosa och Örkelljunga.

Stenvalvet uppger i ett pressmeddelande att ovanstående affärer, tillsammans med affären med Kungsleden (se länk nedan) är värda cirka 650 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige