Image
Maria Lidström.

Positivt resultat överlag för Stenvalvet

Bolag Stenvalvet summerar året bland annat med ökade intäkter, ökat förvaltningsresultat och en driftnettoökning om 10 %. Driftnettots ökning beror främst på nya och omförhandlade hyresavtal kombinerat med KPI-indexering.


Fastigheten Athena 19 i Mellringestaden i Örebro.

Stenvalvet tecknar hyresavtal för grundskola med Örebro kommun

Uthyrning Stenvalvet har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Örebro kommun. Avtalet avser skollokaler för grundskoleverksamhet inom fastigheten Athena 19 i Mellringestaden i Örebro på totalt 2 150 kvadratmeter.


Finansminister Elisabeth Svantesson.

Regeringen ser över möjligheter att underlätta byggandet

Sverige Under gårdagen presenterades regeringens vårändringsbudget. Hushållens och fastighetsbolagens höga belåning pekades ut som ett oroande moment i den ekonomiska stabiliteten till följd av den stigande räntan. Samtidigt aviserade man att reformer kommer för att underlätta byggandet, samt att man vill köpa fastigheter för som högst 364 miljoner.


Kristian Pamp ny förvaltningschef

Kristian Pamp ny förvaltningschef på Stenvalvet

Karriär Stenvalvet har rekryterat Kristian Pamp som ny förvaltningschef och medlem i ledningsgruppen. Han tillträder sin anställning den 18 januari 2023.


Stenvalvet säljer fastigheter i Eskilstuna till Fortifikationsverket.

Fortifikationsverket köper av Stenvalvet

Transaktioner Stenvalvet har ingått avtal om en fastighetsaffär avseende två fastigheter i Eskilstuna, Vapnet 1 och Vapnet 2. Köpare är Fortifikationsverket och tillträde beräknas ske våren 2023.


Maria Sidén blir ny CFO på Stenvalvet.

Maria Sidén lämnar Veidekke för Stenvalvet

Karriär Stenvalvet har rekryterat Maria Sidén som ny CFO. Hon kommer närmast från Veidekke där hon blev CFO så sent som i mars men nu alltså redan lämnar bolaget.


Den anrika byggnaden Forskaren 2 i Eskilstuna.

Stenvalvet hyr ut anrik fastighet till Eskilstuna kommun

Uthyrning Stenvalvet har tecknat ett hyresavtal med kommunala Eskilstuna Kommunfastigheter AB (Kfast) för en ny grundskola i Eskilstuna. Kommunen kommer att bedriva en tvåparallellig F-6 skola i Forskaren 2, en anrik byggnad som även historiskt har inrymt skolverksamhet.


Jonas Rosengren lämnar Stenvalvet

Bolag Jonas Rosengren, CFO på Fastighets AB Stenvalvet, har valt att lämna bolaget.


Stenvalvet köper i Växjö.

Stenvalvet köper av Emilshus

Transaktioner Stenvalvet fortsätter att växa inom samhällsfastigheter och har förvärvat Laxen 8, en förskolefastighet i attraktiva stadsdelen Hov i Växjö. Byggnaden har en modern arkitektur och materialval med träpanel och sedumtak.


Stenvalvet köper fastigheten med Olinsgymnasiet som hyresgäst. Säljare är hyresgästen som tecknar ett hyreskontrakt på 15 år.

Stenvalvet köper skolfastighet i Götene

Transaktioner Stenvalvet köper en nyligen ombyggd fastighet i Götene med Olinsgymnasiet som hyresgäst och förstärker därmed sin närvaro inom segmentet utbildning.


Dorotea Stellmach.

NREP/Altura köper för två miljarder av Stenvalvet

Transaktioner Altura, NREP:s satsning inom samhällsfastigheter, gör sitt hittills största förvärv av en portfölj bestående av 13 fastigheter, framför allt äldreboenden. Portföljen förvärvas från Stenvalvet och utökar Alturas totala bestånd till över 11 miljarder kronor.


Ilija Batljan.

SBB snuvas på storaffär

Bolag Svenska Kyrkan stoppar SBB:s planer.


Jonas Rosengren blir CFO på Stenvalvet.

Lämnar Hemsö för Stenvalvet

Karriär Jonas Rosengren: En möjlighet att utvecklas


Fridaskolan i Trollhättan.

Stenvalvet köper skolfastighet i Trollhättan

Transaktioner Stenvalvet fortsätter sin strategi att förvärva och utveckla samhällsfastigheter och förvärvar en fastighet i Trollhättan som är uthyrd till en grundskola. Förvärvet ligger i linje med Stenvalvets målsättning om en balanserad tillväxt och innebär att Stenvalvet ökar sitt fastighetsinnehav i Trollhättan.


Valfisken i Kalmar.

Skatteverket tillbaka – efter 26 år

Uthyrning Skatteverket återkommer efter 26 år till sina tidigare lokaler i det som är känt som myndighetskvarteret Valfisken – ägt av Stenvalvet – i Kalmar.


Ilija Batljan.

SBB säljer till samägt bolag för tio miljarder – och blir storägare i Stenvalvet

Transaktioner SBB säljer fastigheter för ett överenskommet fastighetsvärde om 10 miljarder kronor inom statlig infrastruktur till ett samägt bolag (50/50) med Kåpan tjänstepensionsförening. Arbetsnamnet för det nya bolaget är Svensk Infrastruktur AB. Parallellt med affären förvärvar SBB 23 procent av aktierna i Stenvalvet från Kåpan och blir därmed tillsammans med Kåpan en stor ägare i Stenvalvet.


Stenvalvet köper Kriminalvårdens öppna anstalt Östragård i Restad Gård, Vänersborg.

Stenvalvet köper i Vänersborg och Örebro

Transaktioner Stenvalvet köper en nyrenoverad fastighet som utgör Kriminalvårdens anstalt Östragård som ligger i Restad Gård i Vänersborg samt två moderna fastigheter som utgör förskolor i attraktiva bostadsområden i Örebro. Köpeskillingen uppgår till sammanlagt drygt 300 miljoner kronor.


Stenvalvet rekryterar kvartett

Bolag Stenvalvet hämtar in fyra nya medarbetare – däribland Daniel Öhman som ny investeringschef.


Fredrik Brodin, vd Offentliga Hus, Maria Lidström, vd Stenvalvet, Ilija Batljan, vd SBB och Nils Styf, vd Hemsö.

Tungviktare om popsegmentets tillväxt: "Annars kan vi lägga ner allt"

Bolag Samhällsfastigheter går som tåget och segmentet har stärkts ännu mer under coronakrisen. Under webbinariet Nordic Outlook ordnat av rådgivningsbolaget JLL berättade fyra av de tyngsta vd:arna inom segmentet om sin syn på branschens popsegment nummer ett. Hur resonerar SSB:s Ilija Batljan kring framtiden för social infrastruktur och hur ska Fredrik Brodins snart noterade Offentliga Hus fortsätta vinna andelar?


Sara Östmark.

Vice vd:n lämnar Stenvalvet

Bolag Sara Östmark, affärsutvecklingschef och vice vd på Stenvalvet, har sagt upp sig och kommer att avsluta sin anställning den 4 september.