Image
Valfisken i Kalmar.
Valfisken i Kalmar. Bild: Stenvalvet

Skatteverket tillbaka – efter 26 år

Uthyrning Skatteverket återkommer efter 26 år till sina tidigare lokaler i det som är känt som myndighetskvarteret Valfisken – ägt av Stenvalvet – i Kalmar.
Publicerad den 24 November 2021

Fastigheten uppfördes 1976 och anpassades för att Skatteverket och Kronofogdemyndigheten skulle flytta in, vilket de gjorde så snart huset stod klart. 20 år senare lämnade Skatteverket lokalerna och flyttade in till stadskärnan i Kalmar, medan Kronofogdemyndigheten blev kvar i byggnaden och är så än idag.

Sommaren 2021 påbörjades arbetet med att anpassa Skatteverkets ursprungliga lokaler till nya flexibla kontorslokaler på 1 900 kvadratmeter och i januari 2022 flyttar Skatteverkets 120 medarbetare tillbaka till Valfisken.

Skatteverket gjorde en noggrann kartläggning då de letade nya lokaler och det var Stenvalvet som bäst motsvarade kraven och erbjöd den bästa lösningen. För att möta dagens kontorsbehov behövdes en uppfräschning och även ombyggnation för att utforma lokalerna rätt. Öppna och flexibla ytor skapas, som passar dagens moderna och varierande arbetssätt.

– Det är väldigt glädjande att nu få möjligheten att hälsa Skatteverket välkomna tillbaka och att vi kan utveckla våra byggnader så att de passar olika kunder över tid. Det är det mest hållbara för att möta framtida behov, säger Catrin Viksten, förvaltningschef på Stenvalvet.

– Vi samarbetar sedan tidigare med Skatteverket på flera orter, bland annat i närbelägna Växjö och Visby. Därför känns det extra bra att vi nu kan tillgodose deras behov även här i Kalmar, säger Pierre Trast, förvaltare på Stenvalvet som ser fram mot ett fortsatt gott samarbete.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige