Image
Grosvenor Fund Management köper Skärholmen Centrum.
Grosvenor Fund Management köper Skärholmen Centrum. Bild: Skärholmen Centrum

Skärholmen Centrum sålt

Transaktioner Grosvenor Fund Management utökar sin svenska verksamhet och köper ett av landets största köpcentrum, Skärholmen Centrum.
Publicerad den 16 Januari 2015
Grosvenor Fund Management köper Skärholmen Centrum. Bild: Skärholmen Centrum
Grosvenor Fund Management köper Skärholmen Centrum.

Centrumet har närmare 2 miljarder i omsättning och attraherar 14 miljoner besökare per år. Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 100 000 kvadratmeter.

Grosvenor Fund Management äger sedan tidigare Burlöv Center, Haninge Centrum, Väsby Centrum, Bålsta Centrum och ICA Maxi Helsingborg. Företaget, som är inriktat på långsiktigt ägande och utveckling av handelsplatser, har även verksamhet i övriga Europa, USA och Asien. Grosvenor Fund Management har drygt 100 anställda på 12 kontor och förvaltar totalt cirka 40 miljarder kronor.

- I och med den här affären har vi fått möjlighet göra ett verkligt unikt förvärv, som manifesterar vår satsning och starka tro på Norden i allmänhet och den starka handelsplats som södra Stockholm utgör i synnerhet. Med vår kunskap, erfarenhet och lokala närvaro hoppas vi långsiktigt kunna förvalta Skärholmen Centrum på bästa sätt, och ta vid i den positiva utvecklingsresa som den tidigare ägaren inlett, säger Anneli Jansson, nordisk chef för Grosvenor Fund Management.

Att utvecklingsarbetet för centrumet ska kunna fortgå utan avbrott har varit en viktig målsättning för både köpare och säljare. Centrumledningen, som hanterar den dagliga verksamheten och har kontakt med hyresgästerna, kommer att bestå.

- Vi har sedan vi tog över ägandet strävat efter att nå en så bra utveckling som möjligt för besökare, hyresgäster och ägare. Med ett nästan fullt uthyrt centrum, en ökande omsättning och flera genomförda och planerade utvecklingsprojekt tycker vi att vi har lyckats, säger Caroline Bertlin, ansvarig från RBS sida.

- Det känns som en naturlig tidpunkt för oss att lämna över till en ny ägare. Vi är glada över att det blir Grosvenor Fund Management och vi önskar dem all lycka med den fortsatta utvecklingen av centrumet, fortsätter Bertlin.

Tillträde kommer att ske under det första kvartalet 2015. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. PBB Deutsche Pfandbriefbank står bakom finansieringen.

CBRE var säljarens rådgivare i affären.

Cederquist var juridisk rådgivare.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige