Image
Sökandet efter ny vd för Nordisk Renting har pågått ett tag.

Jakten på ny vd: "Vi får se hur kandidatpoolen utvecklas"

Karriär Under torsdagen stod det klart att Caroline Bertlin ska lämna som vd för Nordisk Renting. Fastighetssverige vände sig till styrelseordförande Niklas Johansson med frågan om vad det kommer innebära för bolaget utveckling framåt.


Nordisk Rentings vd Caroline Bertlin. Obs. Bilden är ett montage.

Caroline Bertlin lämnar som vd för Nordisk Renting

Karriär Nordisk Renting meddelar idag att Caroline Bertlin har beslutat sig för att lämna sin roll som vd. Caroline kommer att kvarstå som vd till årsskiftet och fortsätta stödja verksamheten operativt under första kvartalet 2024. Hon kommer därefter fortsättningsvis att ingå i styrelsen för bolaget och på så sätt säkerställs bästa möjliga övergång. En process har inletts för att tillsätta en ny vd.


Nordisk Rentings vd Caroline Bertlin framför en av fastigheter som förvärvats från Mälaråsen. Obs. Bilden är ett montage.

Nordisk Renting ser en ökad efterfrågan i Norden

Bolag Många ser fördelen att behålla sitt eget kapital, det menar Caroline Bertlin vd för Nordisk Renting, som nu ser möjligheter att växa i samtliga av de tre nordiska länder som de är verksamma i. Att köpare och säljare har svårigheter att mötas är kanske en av anledningarna till att mer nyproduktion nu ligger i pipelinen, det berättar hon för Fastighetssverige.


Nordisk Rentings vd Caroline Bertlin framför en av fastigheter som förvärvats från Mälaråsen. Obs. Bilden är ett montage.

Så vill Nordisk Renting växa med Volvo Cars

Bolag Nordisk Renting slår till med en storaffär när man förvärvar tre bilanläggningsfastigheter i Stockholm och Uppsala för 1,2 miljarder kronor från Mälaråsen. Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting, berättar för Fastighetssverige om den affären, att få Volvo Cars som hyresgäst och om tillväxtmöjligheterna framöver.


Kommunhuset i Knivsta.

Knivsta kommun övertar ägandet av kommunhuset

Transaktioner Knivsta kommun övertar ägandet av kommunhuset genom återköpsrätt med Nordisk Renting.


Ursvik Entré.

Novi blir strategisk samarbetspartner till Nordisk Renting

Bolag Nordisk Renting har valt Novi Real Estate som strategisk samarbetspartner avseende förvaltningsfrågor för merparten av bolagets innehav i Sverige. Nordisk Renting växer och vill därför ytterligare förstärka organisationen för att säkerställa att tillväxten sker utifrån ett hållbart fundament och kan skalas upp.


Nordisk Renting köper av Active Fastighet.

Nordisk Renting köper i Mjölby

Transaktioner Nordisk Renting inleder samarbete med Optimera i Sverige genom förvärv av fastighet i Mjölby från Active Fastighet.


Ursvik Entré.

Visma hyr 2 000 kvadratmeter i Ursvik Entré

Uthyrning Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, inleder året med ytterligare ett nytt samarbete. Hyresavtal för cirka 2 000 kvadratmeter har nu tecknats med Visma Esscom, ett bolag inom Visma-koncernen med cirka 150 medarbetare. Visma Esscom är verksamt inom avancerad drift, service och logistik för IT-lösningar. Inflyttning sker hösten 2021 och avtalet löper i sju år.


Ursvik Entré.

Sida hyr 11 500 kvadratmeter i Ursvik Entré

Uthyrning Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, tar nästa stora steg i utvecklingen. Hyresavtal har nu tecknats med Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, avseende funktionella och flexibla ytor om 11 500 kvadratmeter för de cirka 650 internationellt inriktade medarbetarna.


Workaround och Sats etableras sig i Ursvik Entré.

Workaround och Sats etablerar sig i Ursvik Entré

Uthyrning Ursvik Entré i Rissne, också känd som Bankhus 90, börjar nu fyllas. Cirka 15 000 kvadratmeter är uthyrda. Redan i sommar skapar Workaround dynamiska och flexibla kontorslösningar för små- och medelstora företag. Träningskedjan Sats har tecknat ett tioårigt hyresavtal och kommer efter årsskiftet att öppna ett cirka 2 000 kvadratmeter stort nybyggt gym i den publika delen av byggnaden.


Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.

Nordisk Renting och Nobina i samarbete i Malmö

Transaktioner NatWest Nordisk Renting inleder samarbete med Nobina genom ett hyresavtal samt återköpsrätt avseende en strategisk kollektivtrafiksdepå på Mölledal i Malmö. Genom investeringen skapas förutsättningar att möta ett ökat resande och samtidigt säkerställa kollektivtrafikens behov och teknikutveckling.


Nordisk Renting i samarbete med Academic Work vid Stureplan

Uthyrning Nordisk Renting och Academic Work har ingått ett hyresavtal om 700 kvadratmeter vid Stureplan. Samtidigt har Nordisk Renting även ingått ett avtal med Henrik & Venture AB, som har en ägargemenskap med Academic Work. Henrik & Venture kommer framöver genom sitt fastighetsförvaltande dotterbolag att ansvara för förvaltning och utveckling av hela fastigheten.


Nordisk Renting i kontorssatsning i Finland

Uthyrning Nordisk Renting och Wärtsilä Finland Oy har undertecknat ett hyresavtal avseende ett kontorskomplex i Vasa byggt av Oy Vaasa Parks.


Nordisk Renting har tecknat avtal med Din Bil i Akalla.

Nordisk Renting hyr ut till Din Bil

Uthyrning Nordisk Renting och Din Bil har ingått ett 15-årigt hyresavtal avseende en ny Audi-anläggning i Akalla.


Nordisk Renting hyr ut till Caverions globala hk

Uthyrning Nordisk Renting ingår avtal med Caverion avseende nytt huvudkontor i Friherrs, Vanda, Finland.


If förlänger avtal för huvudkontor i Åbo

Uthyrning If och Nordisk Renting fortsätter samarbetet avseende försäkringsbolagets regionala huvudkontor i Kuppis, Åbo.


Marko Juhokas rekryteras till RBS Nordisk Renting

Bolag Marko Juhokas har rekryterats till RBS Nordisk Renting där han kommer att ansvara för nya affärslösningar i Finland samt asset management på nordisk basis.


GE säljer sitt sista nordiska fastighetsinnehav

Transaktioner Nordisk Renting har gjort tre affärer, i Finland, Danmark och Sverige. Bland annat har bolaget köpt GE:s sista nordiska kommersiella fastighetsinnehav.


Hon blir ny vd för Nordisk Renting

Bolag Den nya vd:n har en gedigen erfarenhet från finans- och fastighetssektorn och har arbetat inom RBS-koncernen sedan 2004.


Newsflash
Grosvenor Fund Management köper Skärholmen Centrum.

Skärholmen Centrum sålt

Transaktioner Royal Bank of Scotland säljer Skärholmen Centrum till en internationell investerare.