Image

Showroom skapas i Flat Iron Building

UTHYRNING Skanska Fastigheter Stockholm har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med OFFECCT AB avseende showroom, butik och kontor i kontorsfastigheten Flat Iron Building på Torsgatan i centrala Stockholm.
Publicerad den 21 Oktober 2008

I februari 2009 i samband med den internationella möbelmässan i Stockholm slår OFFECCT upp dörrarna till sitt nya showroom där det bästa inom svensk inredningsdesign kommer att visas. Den nya permanenta utställningen riktar sig såväl till designintresserade besökare som arkitekter.

- Svensk design är idag ett internationellt begrepp där såväl arkitekter som inredare och konsumenter har ett ökat behov att få ta del av vad starka varumärken erbjuder på ett tydligt och visuellt bra sätt. Det har därför varit avgörande att finna en partner som förstår våra lokalbehov och som kan hjälpa oss att visualisera våra idéer och inspirera våra besökare i den lokal vi valt att etablera oss i, säger Kurt Tingdal, vd på OFFECCT AB.

Kontorsfastigheten som uppförs av Skanska omfattar cirka 14 000 kvadratmeter och kommer att stå klar i december 2008. Tidigare har hyreskontrakt med bland annat Konkurrensverket, Tetra Pak, Hexagon och Diskrimineringsombudsmannen tecknats för de nya kontorslokalerna.

- Stockholm har genom utvecklingen av Clarion Hotel Sign, de nya bostäderna och kontorsprojekten som pågår i området runt Norra Bantorget fått nya kvarter med spännande arkitektur som på ett naturligt sätt nu låter Vasastaden växa samman med området kring Centralstationen. OFFECCTs etablering i Flat Iron Building bidrar starkt till det pågående arbetet med att levandegöra Torsgatan, säger Fredrik Lantz, uthyrningsansvarig på Skanska Fastigheter Stockholm.

- Vi har varit mycket noga i valet av plats och hyresvärd då våra kunder har en stor förväntan på både tillgänglighet och omgivning där vi skall etablera oss. Våra krav matchar mot Skanskas mål om att skapa god arkitektur och uppskatta den design som vi utvecklar tillsammans med internationellt erkända formgivare, säger Kurt Tingdal, vd på OFFECCT.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige