Image

Serena köper av CA

Transaktioner Balder-ägda Serena Properties köper 20 000 kvadratmeter i handelsområdet Knalleland i Borås av CA Fastigheter.
Publicerad den 8 Mars 2018

CA Fastigheter har ingått avtal om försäljning av en handelsfastighet i Borås till Serena Properties. Affären sker genom dotterbolaget Armbåga Fastigheter AB med fastigheten Armbåga 3 som ligger i handelsområdet Knalleland, Borås. Serena tillträder 1 april 2018.

Fastigheten förvärvades av CA Fastigheter år 2002. Arean uppgår till cirka 20 200 kvadratmeter med bland annat Willy:s, Systembolaget, Rusta, ÖOB, Mediamarkt och Jysk som största hyresgäster. Affären förmedlades av Catella Corporate Finance.

– Vi är mycket nöjda och glada över att få förvärva den här handelsfastigheten i Borås, som passar väl in i Serenas investeringsstrategi. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla fastigheten tillsammans med våra hyresgäster för att stärka området ytterligare. Det här är Serenas andra förvärv i Sverige och vi arbetar nu med att hitta fler intressanta förvärvsmöjligheter, säger Marc von Melen, vd för Serena Properties.

Serena Properties är ett joint venture mellan svenska Balder (56 %), finska pensionsförsäkringsbolaget Varma (43 %) och det nordiska investeringsbolaget Redito (1 %).

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige