Image

Så här blir Stockholm Continental

Bygg/Arkitektur Stockholm City får en ny mötesplats – Stockholm Continental – som ligger mittemot Stockholms Centralstation. Hotellet och entréerna till kollektivtrafiken öppnar 2016 då också bostäderna är inflyttningsklara. Alla pendlare kommer till den nya pendeltågsstationen 2017 då Citybanan öppnar. Se bilderna här.
Publicerad den 1 April 2014
Kerstin Gillsbro. Bild: Jernhusen
Kerstin Gillsbro. Regina Kevius. Bild: Daniel Olsén
Regina Kevius.

Stockholm Continental blir ett helt nytt kvarter mitt i city som innehåller hotell med lounge, restaurang och barer, bostäder, butiker och en takterrass med bar dit alla kan gå och njuta av utsikten. Genom sitt läge och att många ytor blir helt tillgängliga för alla, blir Stockholm Continental den nya mötesplatsen i Stockholm.

- Visionen har varit att tillsammans med Strabag och Scandic Hotels skapa en helt ny mötesplats med upplevelser i flera plan och en modern byggnad som ger en av de viktigaste platserna mitt i Stockholm city ett lyft, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusen.

Station Stockholm City med sin uppgång i Stockholm Continental ger vardagspendlarna närmare till city och alla långväga resenärer får en enklare entré till både Stockholm och Centralstationen med sina fjärrtåg, bussar och Arlanda Express.

- Här kopplar vi ihop alla trafikslag med varandra och underlättar det kollektiva resandet för resenärerna. Vårt mål är att fler ska vilja resa kollektivt och då måste det vara enkelt att resa samtidigt som resenärernas behov av service som gör vardagen enklare uppfylls, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

Totalt handlar det om en investering på drygt en miljard kronor. I huset flyttar Scandic in med ett nytt hotell med 400 rum. Överst i två av de fyra huskropparna byggs 20 bostadsrätter med en fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Stockholms takåsar.

– Byggnadens arkitektur är framstående och ett bra exempel på hur vi kan tillföra nya byggnader och nya kulturvärden i stadens hjärta. Men nästan viktigare än utsidan är de funktioner som ryms i byggnaden. Station, restauranger, service, hotell, takterrass och bostäder stärker och levandegör platsen och kopplar samman Vasagatan och Klarabergsgatan på ett bra vis, säger Regina Kevius stadsbyggnadsborgarråd (M).

Stockholm Continental ska stå klar i början av 2016, medan pendeltågstationen öppnar 2017 när nya Citybanan är färdigbyggd. Kim Herforth Nielsen på danska 3XN Arkitekter har ritat huset. Bostäderna utvecklas tillsammans med Strabag och börjar marknadsföras under senvåren.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige