Image

Ruric-aktien rusar efter försäljning

TRANSAKTIONER Krisbolaget Ruric säljer tre kontorsfastigheter i S:t Petersburg. Börskursen rusar på beskedet.
Publicerad den 21 Oktober 2008

Ruric säljer de tre fastigheterna Oscar, Magnus och Gustaf till Invesco Real Estate GmbH. Budet är förbehållet legal och finansiell due diligence.

- Vi är väldigt nöjda med att ha erhållit detta bud från Invesco Real Estate att förvärva våra tre kontorsfastigheter. Vi förväntar oss att inom kort ha ingått ett mer detaljerat förvärvsavtal och Ruric ger Invesco ensamrätt till 31 januari 2009 att avsluta due dilligence. Vi är nöjda med det pris som bolaget erhåller för försäljningen av kontorsfastigheterna och bolaget får sålunda en god avkastning på investerat kapital, säger Craig Anderson, vd för Ruric.

Tomas Picha, Chef Investeringar i centrala och östra Europa inom Invesco Real Estate, kommenterar:

- Oscar, Magnus och Gustaf är kontorsfastigheter av högsta klass belägna i Europas fjärde största stad. Det överenskomna priset är baserat på en formel som ger oss en marknadsmässig avkastning.

Under morgonen handlades Ruric-aktien för som lägst 14 kronor. Den steg sedan snabbt upp till 24 kronor. Aktien har det senaste året gått ner med ungefär 90 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige