Image

Riksbyggen och Bygg-Fast i strategiskt samarbete

Bolag Riksbyggen och Bygg-Fast har tecknat ett ramavtal för kommande samarbeten i projekt om förvärv och nyproduktion av hyresrätter.
Publicerad den 27 April 2016
Riksbyggen bygger 67 nya hyresrätter i Strängnäs i samarbete med Bygg-Fast. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen bygger 67 nya hyresrätter i Strängnäs i samarbete med Bygg-Fast.

Sedan tidigare har Riksbyggen och Bygg-Fast samarbetat i flera hyresrättsprojekt.

– Vi inleder nu ett strategiskt samarbete med Bygg-Fast för att kunna öka takten både när det gäller att förvärva och nyproducera fler hyresrätter. Riksbyggen är samhällsutvecklaren för hållbara boendemiljöer och vi vill bidra till fler hyresrätter, en upplåtelseform där det finns en stor brist på marknaden idag, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Under 2015 fördubblade Riksbyggen sin bostadsproduktion och fjolåret innebar ett genombrott för Riksbyggens satsning på produktion av hyresrätter. Riksbyggen satsar på ett fortsatt högt tempo i byggandet av såväl bostadsrätter som hyresrätter. Med den ökade produktionen vill Riksbyggen bidra till en lösning på bostadsmarknaden och bygga bostäder som kan efterfrågas av breda målgrupper, med olika behov och på många orter runt om i landet.

Riksbyggen och Bygg-Fast har sedan tidigare framgångsrikt inlett samarbete om produktion av hyresrätter i Västerhaninge och Strängnäs. Ett antal projekt som idag finns i planeringsstadiet kommer att kunna sättas igång under 2016.

– Bygg-Fast har det senaste året startat cirka 250 nya hyresrätter, planerar att starta cirka 200 nya lägenheter i år och har totalt en kommande volym på cirka 1 300 de närmaste åren. Vårt samarbete med Riksbyggen kommer att möjliggöra en ökad takt och volym och det känns glädjande att kunna erbjuda fler hyreslägenheter där behovet finns, i våra växande kommuner, säger Peter Bellevik, vd på Bygg-Fast.

Sammanlagt förvaltar Riksbyggen nästan 100 000 hyresrätter varav 4 700 i eget bestånd. Dessutom förvaltar Riksbyggen cirka 175 000 bostadsrätter i 2 755 bostadsrättsföreningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige