Image

Peabs Olympia-order växer

Bygg/Arkitektur Nu har parterna tecknat avtal om Peabs uppdrag att bygga om och till fotbollsarenan Olympia i Helsingborg. I juni 2013 bedömdes kontraktssumman till 230 miljoner kronor. Nu blir den hela 324 miljoner kronor. Beställare är Kärnfastigheter i Helsingborg.
Publicerad den 29 Oktober 2014

Projektet omfattar ombyggnad, tillbyggnad och nybyggnad av totalt 27 000 kvadratmeter inklusive ouppvärmda publikytor och läktarytor.

- Vi är stolta över förtroendet från Kärnfastigheter att förse Helsingborg med en anläggning som motsvarar önskemålen om ett modernt Olympia, säger Bratislav Marjanovic, regionchef Peab.

Arbetet innebär att fotbollsarenan Olympia anpassas till modern Uefa-standard och kommer efter ombyggnaden även att kunna användas till konserter och andra evenemang.

Fotbollsmatcher kommer att spelas som vanligt under projektets gång, då arbetet fokuseras till en läktare i taget.

Byggstart sker omgående och projektet beräknas vara färdigställt våren 2017.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige