Image

Peabs Olympia-order växer

Bygg/Arkitektur Nu har parterna tecknat avtal om Peabs uppdrag att bygga om och till fotbollsarenan Olympia i Helsingborg. I juni 2013 bedömdes kontraktssumman till 230 miljoner kronor. Nu blir den hela 324 miljoner kronor. Beställare är Kärnfastigheter i Helsingborg.
Publicerad den 29 Oktober 2014

Projektet omfattar ombyggnad, tillbyggnad och nybyggnad av totalt 27 000 kvadratmeter inklusive ouppvärmda publikytor och läktarytor.

- Vi är stolta över förtroendet från Kärnfastigheter att förse Helsingborg med en anläggning som motsvarar önskemålen om ett modernt Olympia, säger Bratislav Marjanovic, regionchef Peab.

Arbetet innebär att fotbollsarenan Olympia anpassas till modern Uefa-standard och kommer efter ombyggnaden även att kunna användas till konserter och andra evenemang.

Fotbollsmatcher kommer att spelas som vanligt under projektets gång, då arbetet fokuseras till en läktare i taget.

Byggstart sker omgående och projektet beräknas vara färdigställt våren 2017.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige