Image

Peab bygger om Olympia i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att genomföra ombyggnaden av fotbollsarenan Olympia i Helsingborg. Beställare är Kärnfastigheter i Helsingborg och den bedömda kontraktssumman uppgår till cirka 230 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Juni 2013

Projektet omfattar ombyggnad, tillbyggnad och nybyggnad av totalt 27 000 kvadratmeter inklusive ouppvärmda publikytor och läktarytor.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan, där arbetet startar omgående med skede 1, då program och riktpris skall tas fram. Byggstart blir direkt efter säsongen 2013 är färdigspelad och nya Olympia skall vara helt klart hösten 2015.

- Vi är stolta och glada att få möjligheten att förse Helsingborg med en anläggning som motsvarar önskemålen om ett modernt Olympia. HIF kommer att bli svåra att möta på sin nya hemmaplan framöver, säger Peabs regionchef Bratislav Marjanovic.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige