Image
Daniel Larsson, vd Odevo.
Daniel Larsson, vd Odevo. Bild: Ola Jacobsen

Odevo expanderar i USA med förvärv i Georgia

Bolag Odevo, den snabbt växande internationella bostadsförvaltaren, fortsätter sin expansion i USA genom förvärvet av Homeowners Advantage (HOAdv) med verksamhet i Atlanda, Georgia. HOAdv är ett ledande företag inom förvaltning av bostäder i Atlanta.
Publicerad den 1 Oktober 2024

Odevo förvärvar nu Homeowners Advantage (HOAdv), en ledande amerikansk fastighetsförvaltare baserad i Georgia, som erbjuder förvaltningstjänster specialiserade för höghus i premiumsegmentet. HOAdv grundades 2001 och förvaltar föreningar i Atlantaområdet med totalt över 8 000 boende.

Förvärvet är en del i Odevos fortsatta satsning på att bredda sin globala närvaro och stärka sin position på den amerikanska marknaden. Sedan Odevo etablerade sig i USA 2022, har koncernen framgångsrikt expanderat på den amerikanska marknaden med väletablerade varumärken i Florida, North och South Carolina, Texas, Arizona och nu Georgia. Odevo förvaltar nu 1,5 miljoner bostäder globalt och över 500 000 i USA där omsättningen är 2,9 miljarder kronor.

– Detta är ett viktigt steg i vår strategiska expansionsplan, säger Daniel Larsson, vd för Odevo.

– HOAdv ger oss ett starkt fäste i Georgia, som upplever en kraftig utveckling och befolkningstillväxt. HOAdvs har ett starkt team, en företagskultur som matchar vår och erbjuder marknadsledande tjänster. Tillsammans med teamet på HOAdv kommer vi fortsätta utmana och förändra den här branschen där potentialen är enorm.

– Att bli en del av Odevo ger oss en enorm konkurrensfördel på marknaden, säger Rich Hagan, VD för HOAdv.

– Vi drar nytta av Odevos globala plattform och resurser samtidigt som vi behåller vårt etablerade varumärke. Vår inriktning på höghusförvaltning lierar också perfekt med andra företag i gruppen, vilket skapar ytterligare synergier och stärker våra gemensamma affärsmål.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Catenas tillväxtplaner i Danmark efter femmiljardersaffären

Bolag Catena går i mål med jätteaffären i Danmark, en sale-and-leaseback-affären för nära fem miljarder svenska kronor med DSV. Efter affären berättar vd:n Jörgen Eriksson för Fastighetssverige om relationen med säljande DSV, Catenas position i Danmark, hur man vill fortsätta utvecklas på den heta danska logistikmarknaden och vilken påverkan han tror att den kommande Fehmarn Bält-förbindelsen kommer ha.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige