Image
Hemsös fastighet Sjöstöveln i Älvsjö.
Hemsös fastighet Sjöstöveln i Älvsjö. Bild: Hemsö

Hemsö utvecklar lokaler för LSS-verksamhet i Stockholm

Uthyrning Hemsö och Familjekraften AB har ingått ett tioårigt hyresavtal avseende 760 kvadratmeter för LSS-verksamhet i Älvsjö i Stockholm. – Vi är glada över att kunna erbjuda moderna och ändamålsenliga lokaler där vi lagt ett stort fokus på återbruk, säger Sara Lofthammar, projektutvecklare på Hemsö.
Publicerad den 30 September 2024

Byggnaden som uppfördes på 1970-talet genomgår nu en ombyggnation för att kunna inrymma olika samhällsviktiga verksamheter. Familjekraften hyr nedersta planet i suterränghuset, med egen entré mot södra delen av Folkparksvägen. Två av byggnadens våningar är sedan tidigare uthyrda till verksamhet inom palliativ vård och ASIH-verksamhet. Översta planet om 1 800 kvadratmeter är vakant.

– Familjekraften gör ett viktigt arbete för personer med autism och vi ser fram emot att kunna välkomna dem till Älvsjö. Det finns ett stort behov av LSS-boenden i hela Sverige och inte minst i Stockholm, säger Sara Lofthammar, projektutvecklare på Hemsö.

Innan ombyggnationen startade gjordes en återbruksinventering, vilket är en del av Hemsös hållbarhetsarbete för att öka det cirkulära flödet i byggindustrin. Material som ledstänger, dörrhandtag, vitvaror och sanitetsporslin kommer att användas i de nya lokalerna.

Familjekraften AB är ett helägt dotterbolag till den icke vinstdrivande Stiftelsen Svenska Autism Alliansen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Catenas tillväxtplaner i Danmark efter femmiljardersaffären

Bolag Catena går i mål med jätteaffären i Danmark, en sale-and-leaseback-affären för nära fem miljarder svenska kronor med DSV. Efter affären berättar vd:n Jörgen Eriksson för Fastighetssverige om relationen med säljande DSV, Catenas position i Danmark, hur man vill fortsätta utvecklas på den heta danska logistikmarknaden och vilken påverkan han tror att den kommande Fehmarn Bält-förbindelsen kommer ha.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige