Image
Bild: iStock

Möjliga sanktioner för investeringar i Heimstaden Bostad – generaldirektören på dubbla stolar

Juridik Finansinspektionens, FI:s, chefsjurist bedömer att det finns grund att straffa Pensionsmyndigheten med en sanktion för investeringarna i fastighetsbolaget Heimstadens dotterbolag Heimstaden Bostad, skriver nyhetsbyrån Finwire. Det är dåliga nyheter för FI:s generaldirektör Daniel Barr, som i sin tidigare roll som generaldirektör på Pensionsmyndigheten fattade de aktuella investeringsbesluten, rapporterar Dagens industri på måndagen.
Publicerad den 1 Oktober 2024

Svenska pensionsförvaltaren har investerat 70 miljarder kronor i Heimstaden Bostad. Merparten av pengarna kom från Alecta, men även Folksam och Pensionsmyndigheten har stoppat in miljarder av pensionsspararnas pengar i bolaget.

Nu står det klart att även FI:s undersökning mot Pensionsmyndigheten har övergått till ett sanktionsärende. Det innebär att FI:s chefsjurist, efter att ha tagit del av undersökningsgruppens slutsatser, bedömt att det finns grund för en sanktion mot Pensionsmyndigheten.

Huruvida det i slutändan blir en sanktion är dock upp till FI:s styrelse, med ordförande Beatrice Ask.

"Att FI nu överväger en sanktion med udden riktad mot den egna generaldirektören är känsligt för hela myndigheten", skriver tidningen och påpekar att "en sanktion riskerar att påverka hans möjligheter att sitta kvar som FI-chef."

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Catenas tillväxtplaner i Danmark efter femmiljardersaffären

Bolag Catena går i mål med jätteaffären i Danmark, en sale-and-leaseback-affären för nära fem miljarder svenska kronor med DSV. Efter affären berättar vd:n Jörgen Eriksson för Fastighetssverige om relationen med säljande DSV, Catenas position i Danmark, hur man vill fortsätta utvecklas på den heta danska logistikmarknaden och vilken påverkan han tror att den kommande Fehmarn Bält-förbindelsen kommer ha.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige