Image
Skatteverkets nya kontor i Västerås hyrs ut av Stenvalvet.
Skatteverkets nya kontor i Västerås hyrs ut av Stenvalvet. Bild: Stenvalvet

Stenvalvet hyr ut till Skatteverket i Västerås

Uthyrning I november tillträder Skatteverket sina nya kontorslokaler på Stora gatan i centrala Västerås. Avtalet är på sex år och omfattar cirka 4 150 kvadratmeter. Inför tillträdet görs en omfattande anpassning av lokalerna vilket kommer att resultera i en effektiv och modern kontorsmiljö.
Publicerad den 30 September 2024

De nya lokalerna är utformade utifrån Skatteverkets nya arbetssätt med bl a större flexibilitet, tillgänglighet och stort fokus på arbetsmiljö.

– Lokalerna kommer att stödja verksamheten bättre och ge ett flexiblare arbetssätt, säger Fredrik Hansson, sektionschef för lokalfrågor på Skatteverket.

Byggnaden, som ursprungligen uppfördes 1970 och tidigare har tjänat som Västerås tingsrätt, genomgår just nu en omfattande ombyggnation. Hållbarhet har prioriterats av bägge parter och byggnaden är planerad för miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad iDrift 2.0 nivå silver.

– Vi är mycket glada över att kunna utöka vårt samarbete med Skatteverket på ännu en ort och välkomna dem till nya, moderna lokaler i Västerås. Skatteverket är en av våra största hyresgäster och Västerås är en viktig delmarknad där vi vill fortsätta att växa, säger Kristian Pamp, förvaltningschef på Stenvalvet.

I och med uthyrningen till Skatteverket är fastigheten i princip fullt uthyrd.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Catenas tillväxtplaner i Danmark efter femmiljardersaffären

Bolag Catena går i mål med jätteaffären i Danmark, en sale-and-leaseback-affären för nära fem miljarder svenska kronor med DSV. Efter affären berättar vd:n Jörgen Eriksson för Fastighetssverige om relationen med säljande DSV, Catenas position i Danmark, hur man vill fortsätta utvecklas på den heta danska logistikmarknaden och vilken påverkan han tror att den kommande Fehmarn Bält-förbindelsen kommer ha.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige