Image
Fastigheten Vegabacken byter ägare från Slättö till Willhem.
Fastigheten Vegabacken byter ägare från Slättö till Willhem. Bild: Slättö

Willhem växer med förvärv i Stockholm

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Stockholmsområdet genom förvärv av 232 nyproducerade lägenheter i Vega, Haninge. Överenskommet fastighetsvärde är 618 miljoner kronor och säljare är Slättö.
Publicerad den 30 September 2024

Affären avser ett bostadskvarter innehållande 232 nyproducerade hyreslägenheter belägna i den nya stadsdelen Vega, attraktivt beläget nära natur, stad och skärgård. Lägenheterna är i storlekarna 1-4 rum och kök. Utöver bostäderna innefattas även 83 parkeringsplatser. Den totala uthyrningsbara arean i projektet är 9 558 kvadratmeter. Projektet har hög hållbarhetsprofil med sedumtak, solceller på taken och bergvärme. Byggnaderna miljöcertifieras och utöver en hållbar driftsekonomi finns goda kommunikationsförbindelser i området.

Willhem äger redan idag 292 bostäder i Vega och tillsammans med det nya förvärvet skapas en förvaltningsenhet om 524 lägenheter i samma kvarter. Säljaren är en fond förvaltad av Slättö.
– Vi är väldigt glada över att vi nu kan flytta fram positionerna i Stockholmsområdet ytterligare, kommenterar Willhems vd Mariette Hilmersson. Den här affären ligger helt i linje med vår strategiska inriktning att fortsätta expandera verksamheten i Stockholm under kommande år.

I Stockholm äger och förvaltar Willhem sedan tidigare 3 942 hyresrätter till ett fastighetsvärde om 9 550 miljoner kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Catenas tillväxtplaner i Danmark efter femmiljardersaffären

Bolag Catena går i mål med jätteaffären i Danmark, en sale-and-leaseback-affären för nära fem miljarder svenska kronor med DSV. Efter affären berättar vd:n Jörgen Eriksson för Fastighetssverige om relationen med säljande DSV, Catenas position i Danmark, hur man vill fortsätta utvecklas på den heta danska logistikmarknaden och vilken påverkan han tror att den kommande Fehmarn Bält-förbindelsen kommer ha.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige