Image
Fredrik Mässing, vd för Prisma Properties.
Fredrik Mässing, vd för Prisma Properties. Bild: Odel Film

Prisma Properties köper 13 000 kvadratmeter i Göteborg

Transaktioner Prisma Properties har tecknat avtal om att förvärva fastigheterna Gamlestaden 61:12 och 61:13 i Göteborg till ett underliggande fastighetsvärde om 365 miljoner kronor, efter avdrag för latent skatt.
Publicerad den 1 Oktober 2024

Fastigheterna omfattar totalt cirka 13 000 kvadratmeter, där några av de största hyresgästerna är Willys, Ö&B, Jysk och McDonald's. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 26,7 miljoner kronor, vilket motsvarar en initial yield på cirka sju procent.

Fastigheterna har stor utvecklingspotential, och Prisma planerar att rusta upp handelsområdet och tillskapa ytterligare lågprishandel under 2025. Preliminärt tillträde är planerat till den 22 november 2024.

Utöver projektutveckling kommer förvärv av attraktiva handelsfastigheter att vara en viktig del av Prisma Properties långsiktiga tillväxtplan att bli Nordens ledande utvecklare och långsiktiga ägare av fastigheter inom lågprishandel.
– Vi är mycket glada över att med detta förvärv etablera oss i Göteborg och ta över en välfungerande och attraktiv handelsplats med stor utvecklingspotential. Fastigheterna och hyresgästmixen överensstämmer väl med vår inriktning på lågprishandel, och vi ser fram emot att stärka handelsplatsen ytterligare genom att attrahera fler hyresgäster till området, säger Fredrik Mässing, vd för Prisma Properties.

Prisma Properties rådgivare har varit TM Partners, JLL och PwC och säljarens rådgivare har varit Catella.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Catenas tillväxtplaner i Danmark efter femmiljardersaffären

Bolag Catena går i mål med jätteaffären i Danmark, en sale-and-leaseback-affären för nära fem miljarder svenska kronor med DSV. Efter affären berättar vd:n Jörgen Eriksson för Fastighetssverige om relationen med säljande DSV, Catenas position i Danmark, hur man vill fortsätta utvecklas på den heta danska logistikmarknaden och vilken påverkan han tror att den kommande Fehmarn Bält-förbindelsen kommer ha.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige