Image
Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.
Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa. Bild: Nyfosa

Nyfosa utvärderar alternativ för sitt innehav i Söderport

Bolag Nyfosa har beslutat att utvärdera de strategiska alternativen, inklusive en potentiell avyttring, för sin 50-procentiga ägarandel av Söderport Property Investment.
Publicerad den 27 Februari 2024

Utvärderingen sker mot bakgrund av Nyfosas opportunistiska strategi och bolagets kontinuerliga översyn av befintliga investeringar och nya affärsmöjligheter.

Söderport består av 86 industri-, lager- och kontorsfastigheter med en uthyrningsbar area om 777 000 kvadratmeter i Stockholm och Göteborg. Söderports förvaltningsresultat uppgick till 449 miljoner kronor under 2023. Fastighetsvärdet var 14,4 miljarder kronor vid årsskiftet.

Nyfosa har samägt Söderport tillsammans med Sagax sedan 2010.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige