Image
Nivika säljer till Stora Munksjön Utvecklings AB.
Nivika säljer till Stora Munksjön Utvecklings AB. Bild: Nivika

Nivika säljer tre fastigheter i Jönköping

Transaktioner Nivika säljer tre fastigheter om totalt 11 000 kvadratmeter i Stora Munksjön i Jönköping till kommunala Södra Munksjön Utvecklings AB.
Publicerad den 11 September 2023

Nivika har tecknat avtal om försäljning av tre kommersiella fastigheter i Jönköping. Fastigheterna ligger i och strax söder om Södra Munksjön, ett område som ses som strategiskt viktiga för Jönköpings framtida behov och utveckling.

Fastigheterna har en uthyrningsbar area om 11 000 kvadratmeter och ett årligt hyresvärde om elva miljoner kronor. Försäljningen sker till fastigheternas bokförda värden.

Köpare är Södra Munksjön Utvecklings AB, ett helägt kommunalt bolag, och fastigheterna planeras frånträdas den 2 oktober 2023. Beslut är fattat på bolags- och politisknivå, nu inväntas endast att beslut vinner laga kraft.
– Genom denna avyttring kan vi bidra till utvecklingen i Jönköping, en viktig ort för Nivika och det är i linje med vår strategi. Samtidigt frigörs kapital som exempelvis kan användas till att amortera skuld och stärka balansräkningen, säger Niclas Bergman, vd på Nivika.
– Detta är ett långsiktigt och strategiskt förvärv, som gör att vi ökar vår ägarandel i omvandlingsområdet. Det, i sin tur, säkerställer att vi kan fortsätta med den stora omvandlingen vi gör i området och att Jönköping kan fortsätta växa i hög takt, säger Katarina Bröms, vd på Södra Munksjön Utvecklings AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige