Image
Nivika säljer till Stora Munksjön Utvecklings AB.

Nivika säljer tre fastigheter i Jönköping

Transaktioner Nivika säljer tre fastigheter om totalt 11 000 kvadratmeter i Stora Munksjön i Jönköping till kommunala Södra Munksjön Utvecklings AB.


Hemelektronikföretaget Power expanderar med Prologis.

Prologis hyr ut till hemelektronikföretaget Power

Uthyrning Logistikfastighetsföretaget Prologis har tecknat avtal om att bygga ut Powers centrallager i Skillingaryd utanför Jönköping. Anledningen till utbyggnaden, som omfattar över 19 000 kvadratmeter, är Powers förvärv av Mediamarkt i Sverige. Det första spadtaget tas den 5 september och byggnaden väntas stå klar i september 2024.


Hynion vätgasstation, illustration.

Hynion får bygglov för vätgastankstation i Västerås

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden i Västerås har beslutat att bevilja Hynion bygglov för nybyggnad av en vätgastankstation på truckstopet STOP128 i Västerås. Det är en av två stationer som Hynion har beviljats bidrag för från Energimyndigheten och som ska färdigställas under januari 2024.


Hyresavtalet sträcker sig i 15 år. Men vem hyresgästen blir framgår inte av pressmeddelandet.

SLP investerar för 230 miljoner i Jönköping

Transaktioner SLP har, genom en bolagsaffär, förvärvat och tillträtt fastigheten Vaggeryd Stödstorp 2:22 i Stigamo utanför Jönköping. På fastigheten, som har en totalyta om 46 200 kvadratmeter, kommer det uppföras en logistikbyggnad med en uthyrningsbar yta om drygt 18 000 kvadratmeter.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Jönköping.

Kartläggning: Här är största fastighetsägarna i Jönköping

Lista Fastighetssverige inleder en kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. Först ut är Jönköping, som med sina 145 114 invånare är landets tionde största kommun enligt SCB.


Vy över Jönköping, ett av Emilshus förvaltningsområden.

Emilshus tecknar två hyresavtal på totalt 4 800 kvadratmeter

Uthyrning Emilshus har tecknat nya hyresavtal med DSV Road i Norrköping avseende logistiklokaler samt med AB Karl Hedin Emballage i Jönköping avseende lokaler för lager och produktion. Totalt årligt hyresvärde uppgår till nära tre miljoner kronor och genomsnittlig avtalslängd är cirka åtta år.


Jakob Fyrberg.

Emilshus köper fastighet med proffshandel i Vaggeryd

Transaktioner Emilshus har förvärvat en fastighet i Vaggeryd, söder om Jönköping, med en nyuppförd byggnad fullt uthyrd till Beijer Byggmaterial och Happy Homes.


CA Fastigheter rekryterar ny regionchef från Axcell

Karriär CA Fastigheter har rekryterat Christoffer Nilsson som ny regionchef i Jönköping. Christoffer arbetar idag som verksamhetschef på Axcell Fastighetspartner AB med ansvar för Jönköping och Östergötlands län.


Genesta köper i Jönköping.

Genesta köper logistik i Jönköping av Infrahubs

Transaktioner Genesta har tecknat avtal om att förvärva en högkvalitativ logistikfastighet från Infrahubs. Fastigheten, färdigställd i slutet av 2022, ligger längs E4:an i Jönköping. Den totala uthyrningsbara ytan är cirka 45 700 kvadratmeter och fastigheten är fullt uthyrd till Husqvarna med ett långsiktigt avtal. Förvärvet är den sjätte investeringen på uppdrag av Genestas femte fond GNRE Core Plus Open Ended, som lanserades 2021.


Catena bygger på Nowaste Logistics.

Catena uppför en ny logistikanläggning i Jönköping

Bygg/Arkitektur Catena bygger en ny logistikanläggning i Jönköping om 33 000 kvadratmeter med en total investering om 379 miljoner kronor. Ett hyresavtal är tecknat med Nowaste Logisitics.


Johan Davidsson gästade Fastighetsmarknadsdagen Jönköping under torsdagen.

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Mars
Rahel Belatchew kommer till Fastighetsmarknadsdagen Jönköping nästa torsdag för att prata om ett mycket angeläget ämne: Klimatet.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Rahel Belatchew om branschens allra största utmaning

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Nästa torsdag, den 23 mars, är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Under den helspäckade dagen får du bland annat lyssna till stjärnarkitekten Rahel Belatchew i ett föredrag om vad som krävs för att vända klimat-utvecklingen. Efter själva seminariet väntar ett stort branschmingel. Säkra din plats i dag!


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Mars
Dan T Sehlberg hör du i en personlig intervju på Fastighetsmarknadsdagen Jönköping om två veckor, torsdag 23 mars.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Dan T Sehlberg – författare och fastighetsentreprenör

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Om två veckor i dag, torsdag den 23 mars, är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Under dagen möter du Sehlhalls grundare, fastighetsentreprenören och författaren, Dan T Sehlberg i en öppenhjärtig intervju. Säkra din plats i dag!


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Mars
Peter Strand, vd för SLP.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Peter Strand om planerna i Jönköping

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Om en månad, den 23 mars, är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. I en av programpunkterna möter du börs-vd:n Peter Strand, vd för SLP med stora intressen i Jönköpingsregionen. Säkra din plats i dag!


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Mars
Du möter Johan Davidsson i en exklusiv intervju på Fastighetsmarknadsdagen Jönköping den 23 mars på Elite Stora Hotellet.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Johan Davidsson om karriären, investeringar och kärleken till Jönköping

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Den 23 mars är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. I en av programpunkterna möter du den lokala hockeyikonen Johan Davisson i en exklusiv intervju om karriären, investeringar och kärleken till Jönköping.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Mars
Andreas Georgii, Jerry Johansson och Tommy Fritz diskuterar investeringsläget på Branschens mötesplats i Jönköping den 23 mars.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Investeringsläget i Jönköpingsregionen

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Den 23 mars är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. I en av programpunkterna kommer en kunnig panel diskutera investeringläget i Jönköpingsregionen.


Den nya domstolsbyggnaden som ska stå klar under våren.

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.


Nuvarande Rosenlundsbadet i Jönköping.

Kommunernas nya badhus skenar i kostnader

Bygg/Arkitektur Ett badhus kan bli en dyr historia. Det har Jönköpings kommun, som nu får skjuta upp byggstarten på sitt nya badhus med minst två år, fått erfara. En likadan situation har uppstått kring Kiruna kommuns nya badhus.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Mars
Årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping inleds men en trio tunga analyser för full koll i en orolig omvärld.
Från vänster: Daniel Bergvall, Maryrose David och Sven Rydell.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Analyserna som ger dig full koll i en orolig omvärld

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Den 23 mars är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Dagen inleds med en rad tunga analyser som ger dig full koll i den oroliga omvärld som vi befinner oss i – allt för att du ska kunna fatta bra affärsbeslut framåt.


Tosito har inlett ett samarbete med Jönköping Energi.

Tosito och Jönköping Energi i energi-samarbete

Energi/miljö Nu kan Tosito enkelt se energiförbrukningen på samtliga fastigheter med en ny tjänst från Jönköping Energi. Fastigheternas mätdata samlas in automatiskt och kommer bidra till att företaget både kommer spara tid och resurser.