Image

NCC bygger Töcksfors handelspark

HANDEL NCC Construction Sverige har undertecknat ett kontrakt med Töcksfors Handelspark AB om att bygga den första etappen av Töcksfors handelspark i Årjängs kommun i Sverige. Etappen omfattar totalt 34 500 kvadratmeter fördelat på två större byggnader i två plan med tillhörande utomhusanläggning. Kontraktet är signerat för både teknisk infrastruktur och byggande och gör det möjligt att starta bygget under hösten 2009. Handelsparken beräknas stå klar före påsk 2011.
Publicerad den 3 September 2009

Den nya handelsparken har en uthyrningspotential på 71 000 kvadratmeter och blir den närmaste gränshandelsplatsen i förhållande till Oslo, med ett avstånd på cirka 90 kilometer. Handelsparken erbjuder storbutikshopping med ett brett sortiment av dagligvaror och fackhandel.

Töcksfors Handelspark är den första av totalt fyra handelsparker som ska etableras av Skandinaviske Handelsparker AS. Handelsparker planeras också i Charlottenberg, Skee, och Stenungsund.

Töcksfors Handelspark AB ägs av Skandinaviske Handelsparker AS som ägs av Conceptor Eiendomsutvikling AS (25 procent) och DnB Nor Eiendomsfond I AS (75 procent).

Beställning är villkorad av att Töcksfors Handelspark AB uppnår 75 procent uthyrningsgrad och tillfredsställande bygglånefinansiering.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige