Image
NCC bygger logistikbyggnad i Göteborgs hamn.
NCC bygger logistikbyggnad i Göteborgs hamn. Bild: NCC

NCC bygger logistikbyggnad i Göteborg

Bygg/Arkitektur Vid Göteborgs hamn, i landets mest attraktiva läge för logistik, bygger NCC en miljöcertifierad och energieffektiv logistikbyggnad. Företaget Brandon, som ägs av Puma, är första hyresgästen och har tecknat ett hyresavtal om 3 301 kvadratmeter.
Publicerad den 17 Mars 2016

– Vi finns redan i dag nära Göteborgs hamn men letade modernare och mer energieffektiva lokaler. NCC:s logistikbyggnad får också högt i tak. Det innebär att vi kan förvara stor volym gods per kvadratmeter, säger Mathias Andreasson, logistikchef på Brandon.

Företaget Brandon, som ägs av Puma, designar och utvecklar kringprodukter och butiksmaterial för internationella företag och varumärken. Produkterna tillverkas och importeras ofta från Asien och distribueras sedan över hela världen.

Brandon har ett starkt fokus på effektiv logistik och hållbarhet. Företaget valde NCC:s logistikbyggnad delvis på grund av att NCC arbetar med det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam.

Brandon hyr 3 301 kvadratmeter i den nya byggnaden och det kommer att finnas plats för fler hyresgäster. Totalt omfattar fastigheten cirka 9 700 kvadratmeter. Bygglovet är klart och byggstarten är planerad till mitten av mars i år.

Den första december ska Brandon flytta in.

Göteborg har Nordens största hamn som hanterar 25 procent av Sveriges utrikeshandel. Ungefär 70 procent av Nordens industri finns inom ett avstånd av 50 mil från hamnen.

Affären är orderregistrerad i första kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Property Development.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige