Image

Miljardsatsning på Stockholms äldreboenden

POLITIK I budgeten för 2009 ingår en miljardsatsning på den fysiska boendemiljön i det kommunala fastighetsbolaget Micasas fastigheter. "Inte sedan de stora utbyggnaderna av äldreomsorgen under 1970- och 80-talen har något liknande gjorts för att höja kvaliteten på äldres boende", skriver tre borgarråd på Svenska Dagbladets debattsida i dag.
Publicerad den 9 September 2008

Sten Nordin, finansborgarråd (m), Lotta Edholm, skolborgarråd (fp) och Ewa Samuelsson, äldreborgarråd (kd), presenterar satsningen i Svenska Dagbladet i dag.

Micasa förfogar över fler än 100 fastigheter för äldreomsorgen. Borgarråden skriver:

"Miljardsatsningen är en långsiktig investering som ska möjliggöra åtgärder för de brister som framkommit i Micasas genomgångar av underhållsbehovet.

Det rör sig bland annat om renovering av våtutrymmen och förbättring av tillgängligheten genom att bygga om hissar. Listan är lång men genom att investera pengarna över en tioårsperiod finns det möjlighet att faktiskt åtgärda allt.

Just nu är det läge att agera. Andelen äldre minskar i Stockholm men det kommer en ökning redan inom några år. Den här tillfälliga luckan ska vi utnyttja för att göra fysiska kvalitetsförbättringar. Samtidigt pågår ett utredningsarbete om framtidens boende för äldre.

Inom något år kommer det att stå klart vilket behov Stockholms stad har av framtida boenden för äldre och vilka krav som kommer att ställas på vilken standard dessa ska ha.

Därför är äldresatsningen uppdelad i två etapper där arbetet under den första tiden kommer att inriktas på att renovera vård- och omsorgsboenden, alltså de fastigheter där staden själv eller genom annan utförare bedriver heldygnsomsorg. I etapp två omfattas de fastigheter som ska byggas om enligt framtida krav."

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige