Image

Lovén och Helgesson startar bolag – ska miljardköpa

Bolag Christophe Lovén och John Helgesson har bildat det gemensamma bolaget SHALL Fastigheter. Den rutinerade duon ska miljardköpa och redan nu kan man presentera den första affären.
Publicerad den 7 November 2013

Christophe Lovén, Linden & Lovén Real Estate och John Helgesson, tidigare bland annat vd på Stena Fastigheter, har tillsammans startat bolaget SHALL Fastigheter med affärsidén att köpa bostadsfastigheter från 60- och 70-talen i tillväxtregioner.

Redan nu kan man presentera det första köpet; 16 000 kvadratmeter bostäder i Bergsjön, Göteborg av Wallenstam. Det rör sig om 172 lägenheter och värdet i affären uppgår till cirka 100 miljoner kronor.

– Vårt intresse för och utmaningen att investera i svåra miljöer har fört oss samman att bilda detta bolag som nu kommit igång med sitt första förvärv, säger vd Christophe Lovén.

- För att få volym i förvaltningen har vi för vår första etapp försäkrat oss om förvärvskapacitet upp till en miljard, säger bolagets ordförande John Helgesson.

Bolaget ägs av Linden Lovén Helgesson Invest AB tillsammans med pensions- och försäkringskapital.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige